Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serbia ia măsuri pentru a preveni impactul social al crizei economice

© AP Photo / Darko VojinovicSerbia
Serbia - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serbia adoptă noi măsuri pentru creșterea puterii de cumpărare și securității economice și sociale a cetățenilor săi.
CHIȘINĂU, 16 iun -Sputnik. Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a anunțat o creștere importantă a salariului minim, cu obiectivul ca salariul mediu în martie anul viitor să fie peste 710 euro. De asemenea, cel târziu de la 1 ianuarie, Serbia a anunțat o creștere a pensiilor cu 18%.
Creșterea salariului minim va fi subvenționată de stat pentru a nu pune presiune pe investițiile străine directe. ”Cu siguranță, majorarea va fi una de două cifre, vom vorbi și cu angajatorii, însă, deoarece statul va prelua povara, majorarea va fi de 12 sau 13%, poate și de 14%”, a spus președintele sârb, conform Flux24.
„Aceasta înseamnă că salariul mediu în luna martie 2023 se așteaptă să depăşească 710 euro, la nivelul Serbiei, fără a pune în pericol datoria publică în raport cu PIB-ul.Președintele a mai adăugat că urmează o creștere semnificativă a salariilor și în sectorul public. Cred că aceasta este o veste bună și importantă, a spus Vučić.
Aleksandr Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 16.06.2022
Internațional
Vucic acuză UE că lovește în economia Serbiei
Fluxul de știri
0