Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Reacții din Serbia și Rusia după împiedicarea vizitei lui Lavrov la Belgrad

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaAleksandr Vucic
Aleksandr Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2022
Abonare
Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat la televiziunea de stat din Belgrad că a crescut presiunea occidentală asupra Serbiei ca aceasta să își trădeze ”prietenul tradițional”, Rusia.
BUCUREȘTI, 7 iun - Sputnik. Anularea vizitei ministrului rus de externe, Serghei Lavrov la Belgrad, cauzată de refuzul mai multor state (Macedonia de Nord, Bulgaria și Muntenegru) de a permite survolarea spațiului lor aerian de către avionul cu delegația șefului diplomației ruse, a provocat reacții vehemente atât la Moscova cât și la Belgrad.
Vucic a spus că au fost puse presiuni serioase pentru ca Serbia să fie cea care să anuleze vizita ministrului Lavrov. Așa cum sunt presiuni tot mai serioase, a mai spus președintele sârb, ca Serbia să intre în ”haita” rusofobă a unor state occidentale.
”Isteria a mers prea departe”, a spus președintele sârb, comentând starea de spirit din comunitatea internațională a acestui moment.
De altfel și Moscova a considerat decizia celor trei state ca fiind ”un act ostil”, ”scandalos” și ”inimaginabil” în practica modernă civilizată a diplomației și relațiilor internaționale.
După împiedicarea vizitei ministrului Lavrov la Belgrad, Moscova a trimis o invitație omologului acestuia de la Belgrad, adăugând că se speră ca această vizită a oficialului sârb să nu fie și ea obstrucționată de comportamentul neprietenos al vecinilor. ”Principalul lucru este că nimeni nu va putea distruge relațiile noastre cu Serbia”, a spus Lavrov.
Studentă - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2022
Rusia
Toate universitățile din Rusia au fost excluse din procesul de la Bologna
Fluxul de știri
0