Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Toate universitățile din Rusia au fost excluse din procesul de la Bologna

© Pixabay / PexelsStudentă
Studentă - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2022
Abonare
Ministerul Educației de la Moscova a anunțat că toate instituțiile superioare de învățământ din Rusia au fost excluse din procesul de la Bologna.
CCHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Toate instituțiile superioare de învățământ din Rusia sunt excluse din procesul de la Bologna printr-o decizie a grupului Bologna, a anunțat viceministrul rus al educației, Dmitri Afanasiev.
„Pe 11 aprilie grupul de la Bologna a anunțat decizia sa de a înceta reprezentarea Rusiei și Republicii Belarus în toate structurile procesului de la Bologna”, a spus demnitarul rus.
El a precizat că practic toți rectorii de universități din Rusia au semnat o declarație prin care au susținut decizia președintelui rus Vladimir Putin de declanșare a operațiunii militare speciale în Ucraina. Asta și stă la baza deciziei procesului de la Bologna.
„Aș spune că sistemul de la Bologna a ieșit de la noi, nu noi din ea”, a mai precizat Afanasiev.
Anterior înalții responsabili de procesul de educație din Rusia au declarat sistemul de la Bologna drept „o etapă depășită” și că Rusia va trece în câțiva ani la propriul său sistem național în domeniul educației și cercetării.
Elevi la ore - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Rusia
Deputat: E timpul ca în Rusia să fie abolit sistemul de la Bologna
Fluxul de știri
0