Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a comentat închiderea spațiului aerian pentru avionul lui Lavrov

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2022
Abonare
Reprezentantul oficial al Externelor de la Moscova, Maria Zaharova, a comentat închiderea spațiului aerian de către trei state europene pentru avionul șefului Diplomației ruse, Serghei Lavrov.
CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Țările învecinate Serbiei au închis spațiul aerian pentru zborul aeronavei ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova.
Duminică, ziarul Noutățile de Seară (Evening News) a scris că liderii Bulgariei, Muntenegrului și Macedoniei de Nord au refuzat să lase avionul ministrului rus de Externe să treacă în spațiul lor aerian. Publicația a publicat o fotografie a documentului corespunzător al autorităților muntenegrene.
„Chiar astăzi, în urmă cu o oră, țările vecine Serbiei au închis canalul de comunicare, împiedicând zborul lui Serghei Lavrov către Serbia. Delegația rusă trebuia să sosească la Belgrad pentru negocieri. Statele membre ale UE și NATO și-au închis spațiul aerian, au închis un alt canal de comunicare”, a confirmat diplomatul la postul de televiziune italian La7, fiind citat de RIA Novosti.
Ea a atras atenția asupra faptului că Rusia, spre deosebire de Uniunea Europeană, nu are de gând să instaleze o cortină de fier.
"Greșelile Dvs. constau în faptul că sunteți prea egoiști, credeți că vă aflați în centrul lumii, că nu există alte popoare în afară de al Dvs. Nu aveți niciun drept moral să le dați lecții altora", a subliniat Zaharova.
După cum a spus premierul sârb Ana Brnabic, președintele Aleksandar Vucic a fost nevoit să se ocupe personal de logistica vizitei lui Lavrov programată pentru 6-7 iunie.
Luni, la ora 10:00 (11:00 ora Moscovei și ora noastră locală – n.n.) urma să aibă loc întâlnirea ambasadorului rus în Serbia, Alexander Boțan-Harcenko, și a președintelui Vučić. La ora 19:30 (20:30 ora Moscovei), şeful statului sârb se va adresa cetățenilor din cauza situației legată de vizita ministrului rus.
Patriarhul Kirill - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Rusia
Divizarea Bisericii de dragul politicii nu poate fi justificată - Patriarhul Kiril
Fluxul de știri
0