Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Divizarea Bisericii de dragul politicii nu poate fi justificată - Patriarhul Kiril

© Sputnik / Pavel BednyakovPatriarhul Kirill
Patriarhul Kirill - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2022
Abonare
Patriarhul Kiril a spus că divizarea Bisericii Ortodoxe Ruse de dragul politicii nu poate fi justificată.
CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Patriarhul Kiril a numit scindarea Bisericii o catastrofă care îl privează pe om de comuniunea cu Dumnezeu.
Biserica Ortodoxă este stâlpul spiritual al Rusiei, Belarusului și Ucrainei, iar divizarea ei de dragul politicii nu poate fi justificată, a spus Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii.
„Biserica Ortodoxă este sprijinul spiritual al Rusiei, Belarusului și Ucrainei – al tuturor țărilor noastre slave frățești și chiar și nu numai al țărilor slave. Acest mare dar al credinței ortodoxe trebuie întărit, mai ales în inimile tinerilor, pentru că tinerii se află sub influența puternică a fluxului informațional modern”, a spus patriarhul după slujba de la Catedrala Înălțarea Crucii a Mănăstirea Spaso-Evfrosinevski din Poloțk, Belarus.
Patriarhul a remarcat că divizarea, distrugerea „unității cu Hristos și cu biserica sa, săvârșită de dragul oricăror scopuri politice, sociale sau de altă natură umană, este o schismă și nu poate fi justificată”.
„Aceasta este o adevărată catastrofă, pentru că îl privează pe om de cel mai important lucru – comunicarea cu Dumnezeu”, a spus patriarhul.
Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a sosit în Belarus cu o zi înainte într-o vizită de trei zile, vizita primatului Bisericii Ortodoxe Ruse este programată să coincidă cu sărbătorirea a 1030 de ani de Ortodoxie în ținuturile belaruse, eveniment care este marcat în 2022.
Ziua Comemorării Sfintei Principese Eufrosina de Poloțk, ctitorul mânăstirii, este sărbătorita de Biserica Ortodoxa Rusa pe 5 iunie.
ÎPS Vladimir - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2022
Societate
Mitropolia Moldovei cere interzicerea marșului comunității LGBT - detalii
Fluxul de știri
0