Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Diplomația de la Moscova speră că Chișinăul nu va acționa împotriva cooperării cu Rusia

© Sputnik / Anton DenisovClădirea MAE de la Moscova
Clădirea MAE de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Abonare
MAE rus: Moscova speră că Chișinăul nu va demara o vendetă contra adepților cooperării cu Rusia.
CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Moscova speră că Chișinăul are suficientă înțelepciune ca să nu le declare „vendetă” tuturor adepților cooperării cu Rusia și că nu va recurge la epurări pe arena politică împotriva acelor forțe, care se pronunță pentru dezvoltarea relațiilor de prietenie cu Moscova, a declarat reprezentantul oficial al MAE rus, Maria Zaharova.
„Am vrea să credem și să sperăm că sub lozincile luptei cu corupția în Moldova nu va fi desfășurată epurarea spațiului politic de forțele și asociațiile ce pledează pentru dezvoltarea relațiilor de prietenie și reciproc avantajoase cu Rusia”, a menționat Zaharova vineri în discuția sa cu presa.
Irina Vlah  - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Politică
Vlah, despre arestarea lui Dodon: același scenariu ca și împotriva lui Stoianoglo
Ea a subliniat că dezvoltarea relațiilor Moldovei cu Rusia nu-i încurcă nimănui în țară, iar faptul că în privința oamenilor care au acționat în vederea dezvoltării cooperării bilaterale moldo-ruse este anunțată o „vendetă” este, de fapt, un indicator al influenței unor factori externi.
Zaharova a exprimat speranța că autoritățile de la Chișinău au destulă înțelepciune ca să asigure o justiție adevărată în privința ex-președintelui țării, Igor Dodon.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2022
Politică
Dodon: Dosarul meu este comandat politic
Fluxul de știri
0