Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vlah, despre arestarea lui Dodon: același scenariu ca și împotriva lui Stoianoglo

© Photo : Пресс-служба Башкана Гагаузии Irina Vlah
Irina Vlah  - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2022
Abonare
Bașcanul Găgăuziei a comentat ultimele evoluții legate de arestarea fostului președinte aș țării Igor Dodon.
CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Politicienii moldoveni nu au învățat cultură politică și delicatețe, prin urmare, împotriva fostului președinte al Moldovei se folosesc aceleași metode ca și în cazul demiterii procurorului general, Alexander Stoianoglo.
Așa a afirmat guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, la un post TV, comentând plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zile a fostului președinte al Moldovei, Igor Dodon.
Ea a numit ceea ce se întâmplă „justiție televizată”, a cărei nouă apariție în Moldova este cu adevărat înfricoșătoare.
„Am avut impresia că ne-am întors la vremea lui Plahotniuc, când procurorii lucrau pentru interesele unui partid politic și erau angajați în represalii împotriva opoziției și a oponenților”, a precizat Vlah.
În opinia ei, societatea are atitudini diferite față de fostul președinte al țării, dar doar o instanță îi poate dovedi vinovăția.
„Linia roșie de aici este o forță care vrea să arate că domnul Dodon este vinovat, vrea să-l arate vinovat și jignit”, a spus bașkanul.
Potrivit lui Vlah, fostul președinte Dodon este susținut în continuare de un număr destul de mare din populația Republicii Moldova și sprijinul popular de care se bucură sugerează că el ar trebui respectat de către autorități. Totodată Vlah a spus că „scenariul” care i-a fost ales lui Dodon este „incorect și criminal".
"Ceea ce se întâmplă acum este un scenariu eronat. Am să spun mai multe, este un scenariu criminal. Același scenariu a fost folosit și împotriva domnului Alexandr Stoianoglo".
"Politicienii moldoveni nu au învățat cultura politică și acuratețe. Ei înlocuiesc cultura și delicatețea politică cu agresiunea, ura. Pentru ei, un adversar este un dușman. Își direcționează toate forțele pentru a lupta cu dușmanii lor. Eu pledez ca politicienii să-și îndrepte toate pentru a construi, dar nu pe niște bârfe", a adăugat Vlah.
Igor Dodon, în arest la domiciliu – filmul evenimentelor - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2022
Video
Igor Dodon, în arest la domiciliu – filmul evenimentelor
Fluxul de știri
0