Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția lui Igor Dodon după ce a fost reținut: Un dosar politic cusut cu ață galbenă

© Sputnik / Rodion ProcaЭкс-президента Молдовы Игоря Додона вывели в сопровождении сотрудников правоохранительных органов
Экс-президента Молдовы Игоря Додона вывели в сопровождении сотрудников правоохранительных органов - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Abonare
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o primă reacție după ce a fost reținut.
CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă. Astfel a reacționat fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, care pe 24 mai a fost reținut pentru 72 de ore. În prima sa reacție după reținere, Dodon spune că este sigur că „o judecată corectă și necontrolată politic îi va da dreptate”.
„Eu înțeleg foarte bine graba cu care guvernarea a decis să mă ancheteze și să mă rețină. Eu nu mă voi lega de simbolismul acestei zile, ci voi privi lucrurile într-un context mai larg. Maia Sandu și PAS nu pot deloc gestiona situația economică și socială din țară. Asta o înțelege toată lumea, chiar și cei din PAS”, scrie Igor Dodon pe canalul său de Telegram.
În mesajul său, Dodon mai spune că niciodată nu s-ar fi procedat într-un mod atât de vădit denigrator. Potrivit fostului președinte a țării, anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini cu scopul de a crea anumite reacții negative în public.
Dodon mai spune că pentru fiecare element care prezintă interesul procurorilor are explicațiile și justificările necesare, pentru a înlătura orice suspiciune sau bănuială de corupție și ilegalitate.
Protest în fața Parlamentului  - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Politică
PSRM și susținătorii partidului protestează în fața Parlamentului: „Jos dictatura”
Igor Dodon a învinuit guvernarea că ar proceda ca pe timpurile lui Plahotniuc. Mai exact, acesta i-a învinuit pe cei de la guvernare de abuz în justiție, hărțuire, plasare în arest și denigrare mediatică.
„Și ce dacă m-ați arestat azi? De mâine vor scădea prețurile, se vor mări pensiile și salariile și vor veni în sfârșit "vremurile bune" promise? Veți vedea că vor trece câteva zile sau câteva săptămâni și oamenii iarăși o să ceară de la voi o viață mai bună, nu promisiuni și cai galbeni pe pereți”, mai scrie Dodon.
Mesajul integral al fostului președinte poate fi găsit pe canalul său de Telegram. Dodon a menționat că acesta a fost transmis prin intermediul avocaților săi.
Amintim, Igor Dodon a fost reținut după ce la domiciliul său au fost efectuate percheziții de mascații de la SIS și procurorii anticorupție. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok”.
Mai exact, este vorba de dosarul pornit după ce în spațiul public au apărut imagini video din anul 2019 de la sediul Partidului Democrat în care a fost surprins momentul în care Vlad Plahotniuc i-a transmis lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani.
Igor Dodon la Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Politică
Ultima oră: Mascații au descins cu percheziții acasă la Igor Dodon
Fluxul de știri
0