Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM și susținătorii partidului protestează în fața Parlamentului: „Jos dictatura”

© SputnikProtest în fața Parlamentului
Protest în fața Parlamentului  - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Abonare
Reprezentanții Partidului Socialiștilor și susținătorii acestuia au ieșit la protest în centrul Capitalei.
CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Partidul Socialiștilor din Moldova protestează în fața Parlamentului. Membrilor PSRM li s-au alăturat și susținători ai partidului, în semn de solidaritate cu fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, la casa căruia și la această oră ar avea loc percheziții.
Susținătorii lui Igor Dodon au ieșit cu pancarte pe care sunt scrise mai multe lozinci: „Nu - răfuielilor politice”, „Nu - capturării statului”, „Vrem justiție corectă”, „Jos mâinile de pe opoziție”.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că proteste vor avea loc și în zilele următoare. Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, Batrîncea a declarat că vor protesta și vor cere ca „justiția să nu servească clasa politică, iar cei vinovați să fie trași la răspundere”.

Totodată, secretarul executiv al PSRM a precizat că perchezițiile de astăzi efectuate la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon sunt un show politic, „organizat de guvernarea iresponsabilă, care nu poate să le dea oamenilor pâine”.
Oamenii continuă să se alăture protestatarilor de la Parlament. Potrivit lui Vlad Batrîncea, spre Capitală se îndreaptă "multă lume din toată țara".
Amintim, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon. Procurorii anticorupție îl bănuiesc pe Igor Dodon de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.
Ulterior, în spațiul public a apărut o informație precum că Igor Dodon ar fi fost reținut. Informația nu a fost confirmată de Procuratura Generală.
Богдан Цырдя - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2022
Politică
Bogdan Țîrdea: Socialiștii anunță proteste după perchezițiile la domiciliul lui Igor Dodon
Fluxul de știri
0