Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasada SUA cere “proceduri legale adecvate” în cazul Dodon

Kent D. Logsdon - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambasada SUA le sugerează autorităților de la Chișinău să urmeze “procedurile legale adecvate” în cazul Dodon și să „asigure aplicarea egală și transparentă a justiției”.
CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Ambasada Statelor Unite la Chișinău anunță într-un comunicat de presă că ambasadorul, Kent D. Logsdon, a avut astăzi o întâlnire programată din timp cu Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor; Vlad Bătrîncea, secretar executiv al Partidului Socialist și Olga Cebotari, membră a Comitetului Executiv al PSRM.
Potrivit comunicatului de presă făcut public pe Facebook, ambasadorul american și cei trei fruntași ai socialiștilor “au discutat despre prioritățile legislative ale partidului și despre oportunitățile de cooperare viitoare”.
Dar și despre eforturile în desfășurare a Republicii Moldova de a investiga corupția inclusiv cazul fostului lider socialist Igor Dodon, care a fost reținut ieri de procurorii anticorupție.
“Ambasadorul Logsdon a declarat că, deși acestea sunt chestiuni interne ale Republicii Moldova, Ambasada SUA încurajează autoritățile să urmeze procedurile legale adecvate în toate cazurile, inclusiv ancheta asupra fostului președinte Dodon”.
În același context, ambasadorul american a pomenit și de aplicarea egală și transparentă a justiției.
“Statele Unite se așteaptă ca autoritățile Republicii Moldova să își îndeplinească obligația față de poporul Moldovei de a asigura aplicarea egală și transparentă a justiției”, a spus ambasadorul Kent D. Logsdon.
Экс-президента Молдовы Игоря Додона вывели в сопровождении сотрудников правоохранительных органов - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Rusia
Externele de la Moscova urmăresc cu atenție cazul Dodon
Amintim, Igor Dodon a fost reținut marți după ce la domiciliul său au fost efectuate percheziții de mascații de la SIS și procurorii anticorupție. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok”.
Mai exact, este vorba de dosarul pornit după ce în spațiul public au apărut imagini video din anul 2019 de la sediul Partidului Democrat în care a fost surprins momentul în care Vlad Plahotniuc i-a transmis lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani.
Fruntași ai PSRM, Olga Cebotari și Zinaida Greceanîi, la întrevedere cu ambasadorul rus Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Politică
Doi fruntași ai PSRM au avut o discuție importantă cu ambasadorul Oleg Vasnețov
Fluxul de știri
0