Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Externele de la Moscova urmăresc cu atenție cazul Dodon

© Sputnik / Rodion ProcaЭкс-президента Молдовы Игоря Додона вывели в сопровождении сотрудников правоохранительных органов
Экс-президента Молдовы Игоря Додона вывели в сопровождении сотрудников правоохранительных органов - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Abonare
Viceministrul rus de Externe Rudenko a declarat că Rusia se va asigura că drepturile lui Dodon sunt respectate.
CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Cazul reținerii fostului președinte Igor Dodon este o chestiune internă a Republicii Moldova, dar Moscova se pronunță împotriva reglării conturilor actualelor autorități de la Chișinău cu foștii lor rivali, a declarat miercuri viceministrul rus de Externe Andrei Rudenko.
Totodată el a menționat că la Moscova apreciază ceea ce se întâmplă cu fostul președinte drept o chestiune internă a Republicii Moldova.
„În același timp, nu ne-am dori ca actualele autorități să înceapă să regleze conturile cu foștii lor rivali politici în situația actuală, profitând de acest moment. Iată de ce vom monitoriza îndeaproape dacă toate drepturile lui Dodon în cadrul procedurilor judiciare sunt pe deplin respectate - în conformitate cu standardele internaționale”, a declarat Rudenko jurnaliștilor, fiind citat de RIA Novosti.
Amintim, Igor Dodon a fost reținut după ce la domiciliul său au fost efectuate percheziții de mascații de la SIS și procurorii anticorupție. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok”.
Mai exact, este vorba de dosarul pornit după ce în spațiul public au apărut imagini video din anul 2019 de la sediul Partidului Democrat în care a fost surprins momentul în care Vlad Plahotniuc i-a transmis lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani.
Экс-президента Молдовы Игоря Додона вывели в сопровождении сотрудников правоохранительных органов - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Politică
Reacția lui Igor Dodon după ce a fost reținut: Un dosar politic cusut cu ață galbenă
Fluxul de știri
0