Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Doi fruntași ai PSRM au avut o discuție importantă cu ambasadorul Oleg Vasnețov

© Photo : Partidul Socialiștilor din Republica MoldovaFruntași ai PSRM, Olga Cebotari și Zinaida Greceanîi, la întrevedere cu ambasadorul rus Oleg Vasnețov
Fruntași ai PSRM, Olga Cebotari și Zinaida Greceanîi, la întrevedere cu ambasadorul rus Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Abonare
Olga Cebotari și Zinaida Greceanîi au discutat cu ambasadorul rus Oleg Vasnețov relațiile moldo-ruse și securitatea regională.
CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Serviciul de presă al PSRM anunță că miercuri Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM și Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, au avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.
Sursa menționează că la întâlnire au fost puse în discuție mai multe probleme actuale din domeniul colaborării bilaterale, precum și chestiuni legate de securitatea regională.
Totodată, sursa a subliniat că cei din conducerea Partidului Socialiștilor și-a exprimat îngrijorarea vizavi de reținerea ex-președintelui Republicii Moldova, președintelui de onoare al PSRM, Igor Dodon, de către organele de drept moldovenești.
„Partidul Socialiștilor este convins de faptul că dosarele penale deschise împotriva lui Igor Dodon sunt făcute la comandă, poartă un caracter politic și fac parte din planul regimului de guvernare de a suprima opoziția și, mai întâi de toate, de a lichida Partidul Socialiștilor ca cea mai mare forță de opoziție”, se spune în comunicatul PSRM.
Sursa mai precizează că Olga Cebotari și Zinaida Greceanîi au menționat în cadrul discuției cu diplomatul rus că actorii externi, cu acordul tacit al conducerii Republicii Moldova, încearcă să submineze neutralitatea constituțională a țării noastre și, eventual, să atragă Moldova în conflict. PSRM nu acceptă categoric o astfel de politică și va continua să lupte pentru păstrarea și consolidarea neutralității Republicii Moldova.
Экс-президента Молдовы Игоря Додона вывели в сопровождении сотрудников правоохранительных органов - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2022
Rusia
Externele de la Moscova urmăresc cu atenție cazul Dodon
Fluxul de știri
0