Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pentagonul anunță despre creșterea riscului unui război cu Rusia

© AP Photo / Michael ReynoldsGeneralul armatei americane Millie
Generalul armatei americane Millie - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Generalul armatei americane Millie: riscul unui conflict cu Rusia este în creștere din cauza dorinței ei de a schimba regulile
CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Riscul unui conflict internațional cu participarea marilor puteri este în creștere, a declarat Mark Milley, șeful Statului Major Comun al Forțelor Armate ale SUA, ale cărui cuvinte sunt citate de Fox News.
Adresându-se absolvenților Academiei Militare West Point, el i-a îndemnat să se pregătească pentru o astfel de evoluție a evenimentelor internaționale.
"În lume, acum când ați ați ajuns absolviți, sporește riscul de a avea un conflict internațional major cu implicarea marile puteri și această probabilitate este în creștere, nu în scădere", a spus Milley.
„Acum ne confruntăm cu două puteri mondiale, Rusia și China, fiecare dintre ele având capacități militare semnificative și sunt determinate ca să schimbe regulile de bază ale ordinei mondiale actuale”, a spus el.
După cum sa raportat anterior în Ministerul rus al Apărării, la inițiativa părții americane, Mark Milli a avut o conversație telefonică cu șeful Statului Major General Valery Gerasimov. Părțile au discutat mai multe probleme, inclusiv situația din Ucraina, și au convenit să mențină deschise liniile de comunicare.
Многофункциональный истребитель пятого поколения Су-57 на воздушном параде Победы в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2022
Editoriale
Scopul „terminatorului aerian” Su-57 este demilitarizarea Ucrainei
Fluxul de știri
0