Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mai multe țări europene cer renegocierea contractelor pentru vaccinuri

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2022
Abonare
Comisia Europeană trebuie să răspundă solicitărilor mai multor state europene care cer renegocierea contractelor pentru vaccinuri
CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Portalul Inpolitics se întreabă care este poziția României cu privire la renegocierea contractelor pentru vaccinuri, solicitată de mai multe țări europene.
„Oficialii polonezi pregătesc o scrisoare prin care cer Comisiei Europene să își retragă actualele acorduri de achiziție de vaccin împotriva coronavirusului, după o întâlnire informală a miniștrilor sănătății din mai multe țări ale UE, miercuri”, anunță publicația Politico.
Astfel, un diplomat slovac a spus că țara intenționează să sprijine eforturile Poloniei. Într-o declarație publică de joi, ministerul bulgar al sănătății a mai spus că este îngrijorat de situația actuală a contractului pentru vaccinuri, iar Letonia, Lituania și Estonia au cerut deja Comisiei să renegocieze contractele.
La videoconferința dedicată acestui subiect, de săptămâna trecută, organizată de Polonia, au participat oficiali din România, Danemarca, Slovacia, Italia, Slovenia, Austria, Finlanda, Olanda, Luxemburg, Croația, Estonia, Ungaria, Letonia, Cehia, Lituania și Bulgaria.
Inpolitics observă că pe siteul ministerului român al Sănătății, în ziua reuniunii, nu a fost publicat decât un anunț despre vaccinarea cu doza a patra și nimic despre videoconferință. La fel, nici o menționare în zilele următoare.
„Știe cineva care o fi fost poziția României la reuniunea de miercuri?”, întreabă publicația, sugerând că România nu ar face demersurile necesare pentru clarificarea și renegocierea contractelor.
Многофункциональный истребитель пятого поколения Су-57 на воздушном параде Победы в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2022
Editoriale
Scopul „terminatorului aerian” Su-57 este demilitarizarea Ucrainei
Fluxul de știri
0