Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministrul rus al Finanţelor: Rusia îşi va consolida suveranitatea financiară

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaAnton Siluanov
Anton Siluanov - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2022
Abonare
Economia Rusiei nu va fi atât de grav afectată, iar situaţia este bună datorită măsurilor luate de guvern, a declarat ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov.
CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. „Da, vom trăi o scădere a economiei. Desigur, nu se poate ca economia noastră să nu reacționeze la toate aceste restricții, dar nu va fi atât de grav afectată cum ar fi fost dacă guvernul nu ar fi adoptat măsurile de sprijin adecvate”, a spus ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov.
Ministrul a amintit că autoritățile au început deja să ridice restricțiile impuse ca răspuns de urgență, în special au fost relaxate condițiile legate de transferurile valutare ale cetățenilor în străinătate.
Siluanov a dat asigurări că Rusia este capabilă să facă faţă oricărei noi restricții din partea altor țări și va continua să aplice propriile sale politici pentru a-și sprijini cetățenii, companiile și economia.
Suveranitatea financiară este baza independenței politicii externe și economice a țării, a subliniat ministrul, care a promis că aceasta va fi consolidată în viitor. În același timp, a mai spus Siluanov, suveranitatea nu înseamnă izolarea statului.
„Nu putem spune că vom închide și ridica ziduri. Suveranitatea financiară înseamnă, mai ales, securitate și stabilitate împotriva a diferite tipuri de influențe externe. Prin urmare, trebuie să fim pregătiți pentru acest tip de influențe externe”, a subliniat Siluanov, citat de Sputnik Mundo.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Internațional
Lavrov: în lume crește interesul față de Organizația pentru Cooperare de la Shanghai
Numeroase țări au condamnat operațiunea militară pe care Rusia a lansat-o pe 24 februarie pentru a „demilitariza” și a „denazifica” Ucraina și au activat mai multe baterii de sancțiuni individuale și sectoriale, pentru a încerca să provoace economiei ruseşti cele mai mari daune posibile şi să preseze Moscova să oprească ostilitățile.
Zeci de companii au anunțat, de la sfârșitul lunii februarie, decizia de a-și suspenda afacerile în și cu Rusia. Pentru prima dată, sancțiunile stipulează deconectarea parțială a Rusiei de la sistemul Swift și îngheţarea rezervelor internaționale ale băncii sale centrale.
Potrivit bazei de date Castellum.AI, Rusia este acum cea mai sancționată țară din lume, situându-se înaintea Iranului, Siriei și Coreei de Nord. Începând cu 24 februarie, au fost activate peste 7.700 de noi măsuri restrictive.
Militari francezi în România - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Internațional
NATO la munte și la mare
Fluxul de știri
0