Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lavrov: în lume crește interesul față de Organizația pentru Cooperare de la Shanghai

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Abonare
Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov: interesul pentru aderarea la OCS este în creștere.
CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, susține că numărul țărilor interesate să adere la Organizația pentru Cooperare de la Shanghai este în creștere.
„Organizația pentru Cooperare de la Shanghai în tot timpul de când există a demonstrat că este necesară și că are o mare autoritate pe arena internațională. O confirmă și numărul tot mai mare de state care doresc să dezvolte relații cu organizația noastră, inclusiv dorința lor de a adera la ea în calitate de membru cu drepturi depline sau de a obține statut de observator sau de partener de dialog”, a subliniat Lavrov în cadrul întâlnirii cu secretarul general al OCS.
Diplomatul rus a subliniat și faptul că OCS se remarcă prin egalitatea în drepturi a membrilor, avantaje reciproce și luarea în considerare a intereselor tuturor membrilor, ceea ce face această organizație un exemplu de respectare a dreptului internațional.
OCS este o organizație internațională înființată în 2001. Din ea fac parte India, Kazahstan, Kirghizia, Rusia, Tadjikistan, Pakistan și Uzbekistan. Au statut de membri-observatori – Afganistan, Belarus, Iran și Mongolia. Țările-parteneri ai organizației sunt Azerbaidjan, Armenia, Cambogia, Nepal, Turcia, Sri-Lanka. La summit-ul din septembrie de la Dushanbe a demarat procedura de aderare a Iranului și cea de acordare a statutului de partener de dialog Egiptului, Qatarului și Arabiei Saudite.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2022
Rusia
Lavrov a anunțat fuziunea treptată a Uniunii Europene cu NATO
Fluxul de știri
0