Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Guvernul Serbiei acuză: țara este victima unui război psihologic

© AFP 2022 / ANDREJ ISAKOVICDrapelul Serbiei
Drapelul Serbiei - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serbia este supusă unei presiuni crescânde pentru că refuză să impună sancțiuni Rusiei, dar această presiune reprezintă tocmai ”prețul libertății și capacității de a lua propriile decizii”, a declarat premierul Serbiei, Ana Brnabic.
BUCUREȘTI, 18 mai - Sputnik. Prezentă la postul de televiziune Pink TV, preluat de Flux 24, premierul sârb a spus că un val de alerte false cu bombă, din mai multe locuri din țară, constituie o formă de presiune, parte a unui război psihologic dus împotriva sârbilor.
Astfel, premierul confirmă ceea ce spusese despre acest subiect ministrul de interne, Aleksandar Vulin, care afirmase luni că Serbia este vizată de un ”război special”, al cărui scop final este acela de a forța Serbia să se alinieze politicilor din regiune.
„De la diferite adrese de e-mail din mai multe ţări europene vin ameninţări pe adresa unor instituţii, organizaţii de presă şi companii (…). Sunt atacuri informatice de masă, organizate şi foarte costisitoare, venind de la diferite centre de război hibrid”, a susţinut Vulin într-o declaraţie publicată de Ministerul de Interne.
Premierul Ana Brnabic a spus că Serbia rezistă. ” „Rezistăm deja de 82 de zile, suntem singura ţară din Europa care nu a impus sancţiuni Rusiei, chiar şi mereu neutra Elveţie a impus astfel de sancţiuni, la fel şi Bosnia-Herţegovina, deşi nu toţi din Bosnia care ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus în acest sens au avut un cuvânt de spus”, a mai spus Brnabic, făcând referire la agravarea crizei din Bosnia-Herțegovina și nemulțumirea crescândă a sârbilor din acea regiune.
Donbas - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2022
Editoriale
Ofensiva rusă în Donbas: noi linii de demarcație și perspective
Fluxul de știri
0