Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Tentativă de a asalt a Insulei Șerpilor - pierderi ale Forțelor Armate ale Ucrainei

Insula  Șerpilor - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Abonare
În încercarea de a captura Insula Șerpilor, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut 50 de militari și 30 de drone
Forțele ucrainene au pierdut 14 avioane și elicoptere, 30 de drone și peste 50 de militari în încercarea de a ocupa Insula Șerpilor, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maior Igor Konașenkov.
„Această aventură s-a încheiat cu un dezastru pentru Ucraina. Campania de PR negândită a regimului de la Kiev de a ocupa Insula Șerpilor în ajunul Zilei Victoriei a dus la moartea fără sens a peste cinci duzini de militanți ucraineni și militari ai unităților de elită ale Forțelor Armate din Ucraina, pierderea a patru avioane, zece elicoptere, trei bărci și treizeci de dispozitive de vehicule aeriene fără pilot”, a spus el.
În special, a clarificat Konașenkov, regimul de la Kiev a pierdut trei bombardiere Su-24 și un avion de luptă Su-27 în zona Insulei Șerpilor. În plus, trupele ruse au distrus 10 elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv trei elicoptere Mi-8 cu trupe la bord și un elicopter de sprijin Mi-24.
Alte șase elicoptere Mi-8 și Mi-24 au fost distruse la sol în apropiere de satul Arțiz, regiunea Odesa. Tot marți după-amiază, potrivit lui Konașenkov, un alt vehicul aerian fără pilot ucrainean, Bayraktar-TB2, a fost distrus în zona Insulei Șerpilor de apărarea antiaeriană a Rusiei.
"Astfel, în ultimele trei zile, regimul de la Kiev a pierdut 30 de vehicule aeriene militare fără pilot în această zonă. Precizez că nouă dintre ele sunt drone "Bayraktar-TB2", a precizat generalul.
El a adăugat că militarii ruși au mai găsit trei cadavre de diversioniști ucraineni, aduse pe mal din mare.
Sistem de transportare a gazului natural - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Internațional
Kievul a anunțat încetarea tranzitării gazului spre Europa prin stația „Sohranovka”
„Acum, ca urmare a eșecului operațiunii de la Kiev, 27 de corpuri neînsuflețite de militanți ai unităților forțelor speciale ucrainene și naționaliști mai rămân pe Insula Șerpilor”, a spus el.
De asemenea, în mare au fost distruse trei bărci blindate ucrainene de asalt „Centaur” cu trupe de asalt la bord.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. După cum a subliniat Vladimir Putin, scopul acesteia este „de a proteja oamenii care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Potrivit Ministerului rus al Apărării, armata rusă lovește doar infrastructura militară și trupele ucrainene, nimic nu amenință populația civilă. Scopul principal al operațiunii din departament a fost numit eliberarea Donbass-ului.
Putin - Biden, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Editoriale
De ce lui Biden îi este frică să fie în aceeași fotografie cu Putin
Fluxul de știri
0