Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kievul a anunțat încetarea tranzitării gazului spre Europa prin stația „Sohranovka”

© Sputnik / Pavel Lvov / Accesați arhiva multimediaSistem de transportare a gazului natural
Sistem de transportare a gazului natural - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2022
Abonare
Operatorul sistemului de transportare a gazului din Ucraina a anunțat încetarea tranzitului gazului prin stația „Sohranovka” începând cu data de 11 mai.
CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Operatorul sistemului de transportare a gazului din Ucraina a anunțat încetarea tranzitului gazului prin stația „Sohranovka” începând cu data de 11 mai, informează RIA Novosti.
În anunțul operatorului ucrainean se spune că pe data de 11 mai 2022, începând cu ora 7.00 dimineața, la „Sohranovka” nu va mai fi primit gazul în punctul fizic de conectare .
Decizia este motivată de o situație de forță majoră, determinată de circumstanțe care, potrivit părții ucrainene, fac imposibilă transportarea gazului prin stația „Sohranovka” și prin stația de compresoare „Novopskov”, care se află sub controlul Rusiei.
Compania rusă „Gazprom” a confirmat marți recepționarea notificării din partea operatorului ucrainean privind încetarea tranzitului din cauza circumstanțelor de forță majoră.
Operatorul rus „Gazprom” a menționat că își îndeplinește obligațiunile contractuale față de consumatorii europeni și livrează cantitățile de gaz solicitate.
Fluxul de știri
0