Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mișustin i-a felicitat pe veterani de Ziua Victoriei

© Sputnik / Александр Астафьев / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр РФ М. Мишустин провел встречу с руководством партии "Единая Россия"
Премьер-министр РФ М. Мишустин провел встречу с руководством партии Единая Россия - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Abonare
Prim-ministrul Federației ruse, Mihail Misșstin: memoria celor care au salvat Patria Mamă de fascism unește generații.
CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Premierul rus Mihail Mișustin i-a felicitat pe veterani de Ziua Victoriei și a remarcat că memoria eroilor de război, care și-au salvat patria de fascism cu prețul vieții, unește generații, anunță site-ului Cabinetului de Miniștri al Federației, care este citat de RIA Novosti.
„Ziua de 9 mai este o sărbătoare sacră care ocupă un loc special în inimile a milioane de cetățeni ai noștri. Nu există o astfel de familie pe care Marele Război pentru Apărarea Patriei să nu fi atins-o. Fiecare are propriul erou. Memoria soldaților învingători, a celor care au luptat cu curaj pe fronturi, au forjat victoria în spatele frontului, care și-au salvat patria de fascism cu prețul vieții, unește diferite generații”, a spus Mișustin.
Șeful Cabinetului de Miniștri a subliniat că astăzi această unitate oferă oamenilor puterea de a rezista oricăror amenințări și provocări, de a face totul pentru ca Rusia să fie o putere mare, puternică și prosperă.

“Vă doresc multă sănătate vouă și celor dragi. Pace și prosperitate”, a adăugat Mișustin în felicitarea sa.

Президент РФ В. Путин подписал указы о признании ЛНР и ДНР - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Rusia
Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu de Ziua Victoriei
Ministrul Culturii al Federației Ruse, Olga Liubimova, în mesajul său de felicitare de Ziua Victoriei, a spus că 9 mai este ziua de comemorare eroismului mare manifestat de popor.
„Aceasta este o zi a memoriei naționale al marelui eroism al poporului. Victoria a devenit o parte a sufletului tuturor celor care trăiesc în țara noastră și iubesc Rusia. Evenimentele de demult rezonează în inimile cu sinceră căldură și recunoștință față de soldații noștri învingători”, afirmă Liubimova în mesajul său publicat pe site-ul Ministerului Culturii al Federației Ruse.
Ministrul a adăugat că drama destinelor umane, slujirea idealurilor înalte și sacrificiul în timpul războiului au stat la baza multor opere de artă, devenind parte nu numai din cultura națională, ci și universală, o cronica artistică a timpului.
"Simbolul soldatului-eliberator nu va părăsi niciodată piedestalul. Astăzi este de datoria noastră să păstrăm și să transmitem adevărul istoric tinerei generații", a adăugat ministrul.
Ea și-a exprimat recunoștința profundă față de veteranii de război.
"De-a lungul deceniilor, această recunoștință trăiește în inima fiecăruia dintre noi. Ne amintim și suntem mândri. Vă doresc sănătate și prosperitate! La mulți ani de Ziua Victoriei!" a concluzionat Liubimova.
Parada Victoriei de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Rusia
Putin i-a felicitat pe ruși cu prilejul Zilei Victoriei
Fluxul de știri
0