Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu de Ziua Victoriei

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин подписал указы о признании ЛНР и ДНР
Президент РФ В. Путин подписал указы о признании ЛНР и ДНР - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a trimis mesaje de felicitare conducătorilor și cetățenilor statelor străine cu ocazia împlinirii a 77 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, inclusiv Maiei Sandu.
CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Cu ocazia aniversării a 77-a de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, Vladimir Putin a transmis mesaje de felicitare liderilor și cetățenilor Azerbaidjanului, Armeniei, Belarusului, Kazahstanului, Kârgâzstanului, Moldovei, Tadjikistanului, Turkmenistanului, Uzbekistanului, Abhaziei, Osetiei de Sud, Republicii Populare Donețk, Republicii Populare Lugansk, precum și popoarele Georgiei și Ucrainei.
În mesajele sale de felicitare, președintele Rusiei a menționat în mod special că în această zi aducem un omagiu recunoștinței și respectului față de soldații și și muncitorilor din spatele frontului care au zdrobit nazismul cu prețul nenumăratelor victime și greutăți.
„Astăzi, datoria comună este de a preveni renașterea nazismului, care a adus atât de multă suferință oamenilor din diferite țări. Este necesar să se păstreze și să se transmită posterității adevărul despre evenimentele anilor de război, valorile spirituale comune și tradițiile de prietenie fraternă”, spun mesajele. Vladimir Putin a urat ca noile generații să fie demne de memoria taților și bunicilor lor.
Adresându-se liderilor și cetățenilor statelor străine, Vladimir Putin le-a transmis cuvinte de sinceră recunoștință veteranilor care s-au aflat pe linia frontului și în spatele lui, le-a urat sănătate, prosperitate și mulți ani.
Fluxul de știri
0