Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin i-a felicitat pe ruși cu prilejul Zilei Victoriei

© Sputnik / Рамиль СитдиковParada Victoriei de la Moscova
Parada Victoriei de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, i-a felicitat pe ruși cu prilejul Zilei Victoriei
Președintele rus Vladimir Putin i-a felicitat pe ruși cu prilejul Zilei Victoriei, în discursul său și-a amintit de eroii Marelui Război pentru apărarea Patriei, a amintit acțiunile NATO în Ucraina și a explicat motivele operațiunii militare din Donbas.
„Dragi cetățeni ai Rusiei, dragi veterani, tovarăși soldați și marinari, sergenți și subofițeri, tovarăși ofițeri, aspiranți și sublocotenenți, generali și amirali, vă felicit cu prilejul Zilei Marii Victorii. Apărarea Patriei, când se hotăra soarta ei, a fost întotdeauna sacră”, a spus el.
Putin, în adresarea sa din 24 februarie către cetățenii țării, a amintit paginile istoriei legate de Marele Război pentru Apărarea Patriei, menționând că atunci, în anii 1940-1941, URSS a încercat să prevină sau măcar să întârzie izbucnirea războiului, „s-a străduit literalmente până la urmă să nu provoace potențialul agresor, nu a întreprins sau a amânat acțiunile cele mai necesare, evidente în pregătirea respingerii atacului iminent”, iar acest lucru a condus la faptul că acțiunile întreprinse în final erau „deja catastrofic de întârziate".
După cum a remarcat șeful statului rus, „inamicul a fost oprit și apoi zdrobit, dar cu un preț colosal”, greșeala asociată cu încercarea de a potoli agresorul i-a costat ​​scump pe oamenii țării. Liderul rus a subliniat că „nu vom face o asemenea greșeală a doua oară, nu avem niciun drept”.
Президент РФ В. Путин подписал указы о признании ЛНР и ДНР - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2022
Rusia
Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu de Ziua Victoriei
Fluxul de știri
0