Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vučić face trimiteri dureroase: „În 1999 de ce nu s-a vorbit despre Serbia?”

© Sputnik / Aleksej Nikolskij / Accesați arhiva multimediaAleksandar Vucic
Aleksandar Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, i-a spus unui jurnalist Deutsche Welle că vorbește de integritatea teritorială a BiH sau Ucrainei, dar în 1999 de ce nu s-a vorbit despre Serbia?
BRUXELLES, 7 mai – Sputnik, Daniela Porovăț. După întâlnirea de la Belgrad cu ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, care efectuează un turneu în Balcanii de Vest, președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, s-a adresat presei. Vučić a reiterat că Serbia respectă integritatea teritorială a Bosniei și Herțegovina (BiH) și a numit drept neadevărate afirmațiile potrivit cărora Serbia ar intenționa atacarea BiH.
Vučić a întrebat jurnalistul de la Deutsche Welle unde a fost sprijinul întregii lumi pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Serbiei în 1999, în timpul agresiunii NATO asupra Serbiei:
„Vorbiți de integritatea teritorială a BiH sau Ucrainei, dar în 1999 de ce nu s-a vorbit despre Serbia? Când vorbiți despre integritate teritorială, v-aș ruga să intrați în pantofii noștri. În 1999 nimeni nu era interesat de integritatea teritorială a Serbiei. Toți cei care vorbesc de integritate teritorială uită de Rezoluția 1244 privind statutul Kosovo”, a spus președintele.
El a arătat că trebuie găsită o soluție, nu o soluție care să fie impusă.
„În fața Serbiei sunt multe provocări, dar cred că vom reuși să supraviețuim și să fim un partener de încredere. Dreptul internațional trebuie respectat. Vă rog să permiteți ca un stat suveran să aibă anumite rezerve față de unele probleme. Nu ne privați de dreptul de a avea propria poziție și propria opinie”, a declarat Vučić, adăugând că a promis ministrului german că Serbia va apăra pacea și stabilitatea, aceasta fiind un angajament pe termen lung.
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2022
Rusia
Lavrov, despre încercările Vestului de a declanșa un război propagandistic contra Rusiei
Fluxul de știri
0