Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

BCS cere audierea directorului SIS și a miniștrilor Apărării și de Interne

deputați - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Abonare
Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea în plen a directorului SIS, ministrului Apărării și celui de Interne.
CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Deputații din fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea în plenul Parlamentului a directorului Serviciului de Informații și Securitate, a ministrului Apărării, dar și a ministrului Afacerilor Interne.
Solicitarea deputaților BCS vine după ce în cadrul unei conferințe de presă, președintele Radei Supreme a Ucrainei a declarat că în cadrul întrevederii cu omologul său din Republica Moldova au discutat „despre posibilitatea transferului de echipamente militare, acordarea de asistență în deminarea teritoriilor eliberate și impunerea sancțiunilor împotriva Federației Ruse”.
Potrivit deputatului socialist Grigore Novac, aceste declarații vin în contradicție cu declarația și poziția oficială a președintelui Republicii Moldova, a președintelui Parlamentului, a prim-ministrului și chiar a majorității cetățenilor țării.
„Cred că este oportun să-l ascultăm pe directorul SIS, pe ministrul Apărării și pe ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Este un subiect destul de sensibil și vine în contradicție cu poziția oficialilor de rang înalt din țara noastră și încalcă statutul de neutralitate consfințit în Constituția Republicii Moldova”, a declarat Novac.
Propunerea deputaților BCS nu a fost susținut de majoritate deputaților. În semn de protest, deputații BCS au părăsit sala de ședințe a Parlamentului.
Igor Grosu și Ruslan Stefanchuk - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Politică
Posibilitatea de a oferi Ucrainei echipament militar ar fi fost discutată la Kiev
Amintim, posibilitatea de a oferi echipament militar Ucrainei din partea Republicii Moldova ar fi fost discutată în cadrul întâlnirii președintelui Parlamentului, Igor Grosu cu omologul său ucrainean, Ruslan Stefanchuk, în cadrul vizitei președintelui Legislativului de la Chișinău în țara vecină.
Într-un comunicat de presă pe pagina oficială a Radei Supreme a Ucrainei de pe o rețea de socializare este precizat că președintele Legislativului din Ucraina a discutat „despre posibilitatea transferului de echipamente militare, acordarea de asistență în deminarea teritoriilor eliberate și impunerea sancțiunilor împotriva Federației Ruse”.
Totodată, despre aceasta s-a anunțat în cadrul conferinței de presă comună susținută în seara zilei de 4 mai de cei doi oficiali. Președintele Radei Supreme a vorbit despre asistența militară.
refugiați - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2022
Editoriale
Europenii au rămas fără bani și răbdare pentru refugiați
Fluxul de știri
0