Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Verde pentru panglica “Gheorghevskaia” în Găgăuzia – legea este în vigoare

© Photo : Пресс-служба Башкана Гагаузии Башкан Гагаузии Ирина Влах провела заседание по теме вакцинации от COVID-19
Башкан Гагаузии Ирина Влах провела заседание по теме вакцинации от COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2022
Abonare
Legea locală care permite utilizarea panglicii “Gheorghevskaia” în Găgăuzia a intrat în vigoare, ea a fost semnată de bașcanul de la Comrat, Irina Vlah.
COMRAT, 3 mai – Sputnik. Liderul autonomiei găgăuze, Irina Vlah, a anunțat că a semnat legea regională, adoptată săptămâna trecută de deputații locali, cu privire la panglica “Gheorghevskaia”.
„Documentul prevede că pe teritoriul Găgăuziei “este permisă fabricarea, depozitarea și folosirea panglicii “Gheorghevskaia”, steagurile roșii ale Victoriei și alte simboluri asociate Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a declarat serviciul de presă al bașcanului Găgăuziei.
Legea prevede, de asemenea, desfășurarea unor evenimente pe teritoriul autonomiei în vederea perpetuării memoriei participanților la război și a educației patriotice a tinerei generații.
Legea „Cu privire la utilizarea simbolurilor Victoriei pe teritoriul Găgăuziei” a fost adoptată de Adunarea Populară (parlamentul) Găgăuziei la 29 aprilie. Imediat după aceea, ministrul Justiției al Moldovei, Sergiu Litvinenko, a calificat decizia deputaților găgăuzi „ilegală”.
“Adoptarea unui asemenea act reprezintă un precedent periculos, care ar avea ca efect o „dezincriminare indirectă” a unor fapte sancționate de legislația națională, prin restrângerea aplicabilității normelor contravenționale, penale, precum și a normelor speciale privind contracararea activității extremiste în anumite regiuni ale țării”, a declarat Litvinenco, menționând că această abordare „este inadmisibilă”.
Ministrul mai spus că această decizie trebuie contestată.
Вечный огонь в Комрате - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Politică
Comrat: Verde pentru Panglica „Sf. Gheorghe” în Găgăuzia
Fluxul de știri
0