Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comrat: Verde pentru Panglica „Sf. Gheorghe” în Găgăuzia

© Sputnik / Maxim TopalВечный огонь в Комрате
Вечный огонь в Комрате - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Abonare
Adunarea Populară de la Comrat a adoptat o lege locală prin care permite utilizarea panglicii Sfântului Gheorghe în autonomia găgăuză.
CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Deputații Adunării Popăulare a Găgăuziei au adoptat o lege prin care permite utilizarea panglicii „Sf. Gheorghe”.
„Pe teritoriul Găgăuziei este permisă fabricarea, depozitarea și purtarea în mod liber a simbolurilor „Marii Victorii” de la 9 mai 1945 – Panglica „Sf. Gheorghe”, steagurile roșii ale Victoriei”, este precizat în proiectul de lege adoptat de deputații UTA Găgăuzia.
La fel, în școlile autonomiei vor avea loc și o serie de manifestări menite să „păstreze memoria faptelor eroice ale strămoșilor noștri care au învins fascismul și nazismul”.
Proiectul de lege a fost votat în unanimitate. Legea va intra în vigoare după ce va fi semnată de bașcanul Găgăuziei și publicată în Monitorul oficial al Găgăuziei.
Лидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2022
Politică
Serebrian și Recean s-au întâlnit cu Krasnoselski
Fluxul de știri
0