Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Serbiei avertizează voalat NATO: Nu vom mai permite să fim un sac de box

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaAleksandr Vucic
Aleksandr Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2022
Abonare
Serbia a făcut, sâmbătă, 30 aprilie, o demonstrație militară în care și-a prezentat noile sale rachete sol-aer, achiziționate din Republica Populară Chineză.
BUCUREȘTI, 1 mai - Sputnik. La demonstrația militară făcută în baza armatei sârbe de la Batjanica, de lângă Belgrad, a participat președintele Vucic, reprezentanți guvernamentali, diplomați, public, dar și Milorad Dodic, președintele Republicii Srbska, semn al susținerii de către Serbia a politicii acestuia, de a se separa de Bosnia-Herțegovina.
De asemenea, Vucic a ținut să sublinieze că înarmarea Serbiei are scopul de a nu mai permite un atac similar cu cel al NATO împotriva țării sale, din 1999. Nu vom mai permite să fim un sac de box pentru nimeni”, a declarat președintele sârb.
Serbia a înfruntat singură agresiunea militară a celei mai mari alianțe militare din istoria lumii, NATO, fiind până la urmă înfrântă, acum 23 de ani.
Deși Serbia a candidat oficial ca să devină membră a Uniunii Europene, ea a dus o politică de înarmare în principal cu arme rusești și chinezești, inclusiv tancuri de luptă T-72, avioane de luptă MiG-29, elicoptere de atac Mi-35 și drone.
Sistemul sofisticat chinezesc sol-aer HQ-22, a cărui versiune de export este cunoscută sub numele de FK-3, a fost livrat luna trecută de o duzină de avioane de transport ale Forțelor Aeriene chineze, în ceea ce s-a considerat a fi cea mai mare livrare de arme chinezești în Europa.
Santorini, Grecia - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2022
Internațional
Grecia ridică restricțiile anti-COVID pentru sezonul turistic
Fluxul de știri
0