Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comunitatea de afaceri din stânga Nistrului i-a adresat o scrisoare deschisă Maiei Sandu

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Abonare
Reprezentanții a cinci asociații de antreprenori din regiunea transnistreană a Republicii Moldova i-au adresat președintelui țării, Maia Sandu, o scrisoare deschisă.
CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Semnatarii scrisorii îi solicită Maiei Sandu să contribuie la revizuirea politicii de blocaj practicată de autoritățile din dreapta Nistrului, din cauza căreia are de suferit mediul de afaceri din stânga Nistrului.
Reprezentanții comunității de afaceri din raioanele din estul țării se arată „profund îngrijorați de situația actuală în domeniul importurilor de bunuri vitale și de bunuri de consum în regiune prin punctele de control din subordinea Republicii Moldova. Aceștia se plâng că Moldova ar fi „introdus unilateral proceduri birocratice împovărătoare pentru importul de mărfuri, împiedicând asigurarea populației și întreprinderilor din Transnistria cu medicamente, alimente, echipamente, produse fitosanitare” și a altor produse.
Autorii scrisorii deschise acuză rețineri pe perioade foarte lungi la vamă a vehiculelor care transportă mărfuri și pierderi legate de acestea, acțiuni care pot provoca sistarea activității întreprinderii metalurgice, blocarea activității bancare etc.
Serebrean - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Politică
Chișinăul exclude aplicarea forței în procesul de reglementare transnistreană
Șefului statului îi sunt adresate în scrisoare câteva întrebări ce se referă inclusiv la medicamentele, îngrășămintele minerale și produsele alimentare de consum intern care n-au putut ajunge în regiune, precum și la lipsa progresului în negocieri care ar fi un temei serios pentru ca mediul de afaceri din raioanele din stânga Nistrului să aibă mai mult respect pentru autoritățile de la Chișinău.
La final, semnatarii scrisorii îndeamnă Chișinăul să pună capăt impactului distructiv asupra relațiilor comerciale și economice ale Transnistriei cu lumea exterioară și cu Republica Moldova, să revină la calea dialogului constructiv și a cooperării respectuoase pragmatice și reciproc avantajoase, să nu admită părtiniri, rețineri și blocaje ale livrării de mărfurilor la efectuarea operațiunilor de export-import de către agenții economici din stânga Nistrului.
Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2022
Politică
Krasnoselski a criticat-o pe Sandu pentru declarațiile despre exploziile din Transnistria
Fluxul de știri
0