Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul exclude aplicarea forței în procesul de reglementare transnistreană

© Photo : Președinția Republicii Moldova Serebrean
Serebrean - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Abonare
Autoritățile Moldovei exclud orice soluție care presupune aplicarea forței în problema transnistreană.
CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Biroul politici de reintegrare al Republicii Moldova, solicitat de RIA Novosti, a dat asigurări că autoritățile de la Chișinău urmăresc soluționarea conflictului transnistrean doar pe cale pașnică, fără aplicarea forței.
„Reglementarea chestiunii transnistrene poate fi atinsă pe cale politică și doar în baza unei soluții pașnice, fără niciun fel de acțiuni militare sau alte acțiuni de aplicare a forței, precum și în baza principiilor demilitarizării regiunii, respectului pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei, în limitele frontierelor sale recunoscute la nivel internațional” – este comentariul Biroului politici de reintegrare publicat de sursa citată.
Instituția a mai precizat că poziția țării față de această problemă a fost stabilită prin lege în anul 2005 și de atunci nu a suferit nicio modificare.
Anterior consilierul oficiului președintelui ucrainean, Aleksei Arestovici, a declarat că Ucraina este gata să preia controlul asupra regiunii transnistrene dacă va fi o asemenea solicitare din partea Chișinăului.
Declarațiile lui Arestovici au fost calificate drept „destul de provocatoare” de către Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
Capitoliu și drapele SUA - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2022
Politică
Departamentul de stat al SUA a comentat situația din Transnistria
Fluxul de știri
0