Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cum s-a schimbat viața europenilor odată cu introducerea sancțiunilor anti-ruseşti

© Sputnik / Mihai CarausSteagul Uniunii Europene
Steagul Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2022
Abonare
Numeroase țări au condamnat operaţiunea Rusiei în Ucraina și au activat mai multe runde de sancțiuni individuale și sectoriale, cu intenţia de a provoca cele mai mari prejudicii Moscovei. Totuşi, sancţiunile îi afectează serios pe europeni.
BUCUREŞTI, 24 apr – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit bazei de date Castellum.ai, Rusia este acum țara cea mai pedepsită de sancțiuni, depăşind Iranul, Siria, Coreea de Nord și Venezuela. Începând cu jumătatea lunii februarie, mai mult de 6.900 de măsuri restrictive au fost activate în raport cu Rusia, în plus față de cele peste 2.750 care erau deja în vigoare.
Totuşi, sancţiunile anti-ruseşti afectează serios viaţa oamenilor obişnuiţi din Europa. Astfel, UE a cerut cetățenilor să întrerupă încălzirea, să reducă viteza maşinilor și să treacă pe telecomandă.
În Germania, oamenii au fost sfătuiţi să se spele mai rar pentru a nu depinde de gazul rusesc.
În Franța, locuitorii au fost îndemnaţi să scadă temperatura în caloriferele apartamentelor, să facă economii folosind mai rar aparatele de aer condiționat și iluminatul.
În Italia, sunt impuse restricții asupra temperaturii: vara nu trebuie să fie o temperatură mai mică de 25° C, iar iarna, se recomandă o temperatură nu mai mare de 19° C.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2022
Editoriale
Împotriva Occidentului, Rusia are arme mult mai teribile decât rachetele
În Irlanda, de dragul economisirii benzinei, șoferii au fost sfătuiți să încetinească mai rar, să nu transporte încărcături grele și să nu pornească aerul condiționat. Recomandarea a fost însă că este mai bine să meargă pe jos.
În Lituania, cetățenii au fost sfătuiți să fiarbă mai puțină apă, să scadă temperatura din cameră la 16 grade Celsius și să asculte muzică mai încet.
În Estonia s-a recomandat spălarea rufelor noaptea și izolarea termică a caselor.
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2022
Internațional
Macron: Embargoul UE asupra hidrocarburilor rusești nu este un subiect discutat încă
Fluxul de știri
0