Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India și Regatul Unit îşi vor consolida cooperarea în domeniul apărării

© AFP 2024 / PRAKASH SINGHPrim-ministrul Indiei Narendra Modi și omologul său britanic Boris Johnson înainte de întâlnirea de la New Delhi pe 22 aprilie 2022.
Prim-ministrul Indiei Narendra Modi și omologul său britanic Boris Johnson înainte de întâlnirea de la New Delhi pe 22 aprilie 2022. - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2022
Abonare
India și Regatul Unit îşi vor consolida cooperarea în domeniul apărării
CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. „Am convenit să consolidăm cooperarea [între India şi Marea Britanie] în domeniul apărării”, a anunțat premierul indian Narendra Modi la o conferință comună de presă împreună cu omologul său britanic, Boris Johnson.
Modi a adăugat că India salută sprijinul pe care Marea Britanie l-a acordat campaniei „India autosuficientă” (Atmanirbhar Bharat), prin care se urmăreşte stimularea dezvoltării economice și de producție a ţării.
De asemenea, premierul indian a subliniat că ambele țări lucrează la un acord de liber schimb.
„S-au înregistrat progrese bune în cadrul negocierilor noastre și am decis să facem tot posibilul pentru a ajunge la un acord de liber schimb până la sfârșitul acestui an”, a spus Modi.
Premierul a amintit că, în ultimele luni, India a semnat acorduri similare cu Emiratele Arabe Unite și Australia.
„Dorim să facem progrese în ceea ce privește acordul de liber schimb cu Regatul Unit, cu aceeași viteză și același angajament”, a adăugat Modi.
Johnson a sosit în vizită în India – prima sa vizită de când a preluat mandatul – pe 21 aprilie.
Pe lângă întâlnirea cu Modi, prim-ministrul britanic are programată şi o întâlnire cu ministrul de Externe, Subrahmanyam Jaishankar.
Российские туристы вылетели из Нью-Йорка в Москву - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2022
Internațional
Granițele Bulgariei cu Turcia și Grecia sunt aglomerate de turiști
Fluxul de știri
0