Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Granițele Bulgariei cu Turcia și Grecia sunt aglomerate de turiști

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaРоссийские туристы вылетели из Нью-Йорка в Москву
Российские туристы вылетели из Нью-Йорка в Москву - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Numărul mare de turiști din această perioadă a făcut ca timpii de așteptare să fie de 6-8 ore la intrarea în Turcia dinspre Bulgaria și de 2-3 ore la trecerea graniței bulgaro-elene
BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. MAE român a informat că, în contextul întârzierilor înregistrate la unele puncte de trecere a frontierelor dintre Republica Bulgaria, Republica Elenă și Republica Turcia, misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din cele trei state au făcut demersuri pe lângă autoritățile centrale și locale, solicitând sprijin pentru adoptarea măsurilor necesare în vederea fluidizării traficului auto în punctele de frontieră.
Potrivit informațiilor obținute de reprezentanții Ambasadei României la Ankara și Consulatului General al României la Istanbul, timpul de așteptare pentru trecerea frontierei din Republica Bulgaria în Republica Turcia este de aproximativ 6-8 ore, din cauza fluxului ridicat de turiști din această perioadă, precum și a procedurilor de verificare a documentelor în punctele de trecere a frontierei.
De asemenea, potrivit informațiilor comunicate de reprezentanții Ambasadei României la Sofia și ai Consulatului General al României la Salonic, timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei dintre Republica Bulgaria și Republica Elenă este de aproximativ 2-3 ore.
MAE recomandă cetățenilor români să ia în considerare posibile aglomerării pe sensul de ieșire din Republica Turcia, Republica Elenă și Bulgaria la încheierea sejurului de Paște, precum și în contextul debutului sărbătorii „Ramazan Bayram”, la începutul lunii mai.
Astfel, cetățenii români sunt sfătuiți să folosească toate cele trei puncte de trecere dintre Republica Turcia și Republica Bulgaria, respectiv Kapikule (TR) – Kapitan Andreevo (BG), Hamzabeyli (TR) – Lesovo (BG), Kirklareli (TR) – Malko Tîrnovo (BG) și să se asigure că dețin suficient combustibil, apă și alimente, se mai arată în comunicatul MAE.
Josep Borrell, nuevo ministro de Asuntos Exteriores de España - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2022
Internațional
Borel a destăinuit din temerile sale legate de vremurile de după conflictul ucrainean
Fluxul de știri
0