Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Borel a destăinuit din temerile sale legate de vremurile de după conflictul ucrainean

© AP Photo / Francisco SecoJosep Borrell, nuevo ministro de Asuntos Exteriores de España
Josep Borrell, nuevo ministro de Asuntos Exteriores de España - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2022
Abonare
Șeful diplomației europene, Josep Borrell, vede o lume mult mai fragmentată după sfârșitul conflictului din Ucraina, în care cerealele devin armă.
CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. După încetarea acțiunilor militare pe teritoriul Ucrainei lumea o să fie mult mai fragmentată. Aceasta este presupunerea la care a ajuns șeful diplomației UE, Josep Borrell, citat de presa occidentală.
„Lumea o să fie mult mai fragmentată, iar asta o să conducă spre tulburări economice”, a spus Borrell.
El mai presupune că „cerealele se vor transforma într-un fel de armă”, argumentând astfel: „Rusia deja spune: grâul nostru este pentru prietenii noștri, cei care nu ni-s amici, n-o să aibă parte de el”.
Borrell susține, de asemenea, că se profilează o nouă panoramă politică, în care, pe de o parte, vor fi Rusia și China, iar pe de alta – Occidentul.
„Iar mulțimea de țări în curs de dezvoltare se vor înclina fie către o parte, fie către alta, în funcție de circumstanțe. Vă mai amintiți cum în anii războiului rece noi vorbeam despre țările nealiate? Acum observăm apariția unui fenomen similar”, a subliniat politicianul european.
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2022
Internațional
Borrell a confirmat dorința UE de a rezolva prin forță conflictul din Ucraina
Fluxul de știri
0