Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Autorităților le este mai ușor să lupte cu simbolurile decât cu sărăcia

© Sputnik / Mihai CarausПервые заявления Додона после слушаний в Генпрокуратуре
Первые заявления Додона после слушаний в Генпрокуратуре - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis un mesaj conducerii țării după ce guvernarea PAS a interzis panglica Sfântului Gheorghe.
CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Autorităților din Moldova le stă în putere să introducă cenzura, dar nu și să negocieze un preț mai mic la gaz, să repare drumurile sau să ajute agricultorii, este de părere fostul președinte Igor Dodon.
„Doamnă președinte Maia Sandu, vă este mai ușor să luptați cu simbolurile, decât cu sărăcia? E mai ușor să împărțiți oamenii în „buni” și „răi”, decât să majorați salariile și să reduceți prețurile? Chiar nu vă este rușine să vă folosiți de conflictul din Ucraina pentru rating politic”, a scris Dodon.
El i-a îndemnat pe cei din actuala majoritate parlamentară să nu uite pentru ce fel de promisiuni au fost aleși în funcții la președinție și în parlament.
„Unde vă sunt faptele? Unde vi-s faptele concrete”, întreabă Dodon.
În opinia lui fostului președinte, actualii guvernanți ar trebui să facă vizite în raioanele și satele țării ca să își dea seama că „oamenii își doresc alegeri anticipate, atât parlamentare, cât și prezidențiale, pentru că nu mai pot suporta acest haos și lipsă de responsabilitate”.
„Moldovenii se tem că maniera dușmănoasă în care vă exprimați în ultima vreme, doamnă Maia Sandu, ar putea atrage Moldova în conflict și în război. Țara noastră nu are nevoie de astfel de mesaje agresive, țara noastră nu are nevoie de o astfel de putere, care nu are nimic în comun cu interesele noastre naționale”, a mai adăugat fostul președinte.
El a îndemnat oamenii țării să iasă pe 9 mai la Marșul Victoriei.
Ambasada Federației Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Politică
Interzicerea panglicii „Sf.Gheorghe”: Declarația Ambasadei Rusiei în Moldova
Legea care prevede interzicerea în Republica Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a fost promulgată de președintele Maia Sandu. Într-un briefing de presă, șeful statului a anunțat că legea intră în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial.
Președintele a declarat că modificarea legislației cu privire la unele semne și litere care „sunt folosite de Armata rusă în războiul din Ucraina și cu privire la interzicerea simbolisticii acestui război nu atentează la memoria noastră istorică”.
Maia Sandu a spus că oamenii vor putea în continuare să comemoreze eroii care au luptat în Cel De-al Doilea Război Mondial.
Legea votată de majoritatea PAS, care prevede interzicerea panglicii Sfântului Gheorghe, precum și a altor simboluri, utilizate de participanții la acțiunile militare din Ucraina, introduce amenzi de până la 9000 de lei și muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore pentru persoanele fizice, iar persoanele juridice, conform documentului, pot lua amenzi de până la 18 mii de lei. Deputații socialiști și cei comuniști au condamnat categoric adoptarea acestei legi.
Возложение цветов к мемориалу Вечность 23 февраля  - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Politică
Ultima oră: Legea privind interzicerea panglicii „Sf.Gheorghe” a fost promulgată
Fluxul de știri
0