Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Interzicerea panglicii „Sf.Gheorghe”: Declarația Ambasadei Rusiei în Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaAmbasada Federației Ruse în Moldova
Ambasada Federației Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Abonare
Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova consideră interzicerea simbolurilor Victoriei „un obstacol în calea mișcării către pace și prietenie”.
CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a atras atenția asupra deciziei autorităților de la Chișinău de a interzice panglica „Sf.Gheorghe” în țara noastră.
„Fenomenul „cultura anulării” promovat de societatea occidentală, care urmărește în acest caz refuzul păstrării și protejării memoriei, devalorizează eroismul strămoșilor noștri, inclusiv ale vitejilor reprezentanți ai popoarelor din fosta Uniune Sovietică, inclusiv actuala Republică Moldova, distruge fundamentul adevărului istoric și al dreptății”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.
Reprezentanța diplomatică a Federației Ruse în Moldova a reamintit încă o dată că panglica „Sf. Gheorghe” păstrează memoria a milioane de oameni care au murit în lupta împotriva fascismului și nazismului în Europa.
Respectul și protecția simbolurilor Marii Victorii este un semn de recunoștință a întregii societăți civilizate față de părinții, bunicii și străbunicii care și-au dat viața pentru Patria lor.
„O încercare de a crea o nouă realitate fictivă a acelor evenimente, bazată pe un atac ideologic la normele morale, privează popoarele noastre de dreptul la o memorie istorică sigură, îngreunează trecerea către pace și prietenie”, se arată în comunicat.
Reprezentanții misiunii spun că vor păstra și onora cu sfințenie simbolurile Marii Victorii a soldatului sovietic în Marele Război pentru Patrie.
Возложение цветов к мемориалу Вечность 23 февраля  - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Politică
Ultima oră: Legea privind interzicerea panglicii „Sf.Gheorghe” a fost promulgată
Fluxul de știri
0