Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Ucraina pregătește provocări în noaptea de Paște, anunță Ministerul rus al Apărării

© REUTERS / GLEB GARANICHUcraina
Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2022
Abonare
Ministerul rus al Apărării a anunțat că Ucraina pregătește „provocări teribile” în noaptea de Paște.
CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Rusia deține informații operative despre provocările teribile pe care Kievul le pregătește de Paște, a declarat general-colonelul Mihail Mizințev, șeful Centrului interdepartamental de coordonare pentru intervenții umanitare, care este și șeful Centrului național de Apărare a Federației Ruse, scrie Ria Novosti.
Regimul de la Kiev, cu sprijinul mai multor țări occidentale, finalizează pregătirea unor provocări monstruoase soldate cu numeroase victime în regiunile Zaporojie, Nikolaev, Odessa, Sumî și Harkov. În aceste regiuni, în noaptea de Paște (24 aprilie), se preconizează tragere din mortiere în bisericile ortodoxe pentru a acuza ulterior militarii ruși de un masacru asupra civililor, a spus Mizințev.
„În acest scop, în rândul batalioanelor naționaliste s-au format peste 70 de grupuri mobile pe camionete și vehicule de teren echipate cu mortiere cu sarcina de a bombarda bisericile ortodoxe în noaptea de Paști (noaptea de 23 aprilie spre 24 aprilie) pentru a acuza ulterior militarii ruși de masacrul asupra civililor în această sărbătoare sfântă pentru credincioși”, a declarat generalul-colonel.
Potrivit lui Mizințev, „Kievul plănuiește să atragă un număr mare de reporteri de la agențiile de presă occidentale pentru a filma despre presupusele „atrocități rusești” și imediat să promoveze în mod cinic știri false”.
„Viitoarele provocări ale autorităților ucrainene demonstrează indiferența lor totală față de soarta propriilor cetățeni”, a spus Mizințev.
Продолжается освобождение Мариуполя - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Amenințare cu moartea - Kievul le interzice să capituleze luptătorilor de la Azovstali

„Avertizăm din timp țările „Occidentului civilizat”, conduse de SUA, că Federația Rusă deține informații operative despre viitoarele crime teribile ale regimului de la Kiev”, a mai spus Mizințev.

„Solicităm Organizației Națiunilor Unite (ONU), Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Comitetului Internațional al Crucii Roșii și altor organizații internaționale să influențeze imediat regimul de la Kiev pentru a preveni această provocare inumană, care nu ține cont de toate normele morale și de dreptul internațional umanitar”, a spus generalul-colonel.
Potrivit lui Mizințev, această declarație urmează urgent să fie publicată și anunțată prin toate căile posibile Comitetului Internațional al Crucii Roșii, ONU, OSCE și altor organizații internaționale.
Unul dintre busturile lui Jukov demontate în Harkov - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Internațional
În Harkov a fost demontat bustul mareșalului Jukov
Fluxul de știri
0