Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Amenințare cu moartea - Kievul le interzice să capituleze luptătorilor de la Azovstali

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПродолжается освобождение Мариуполя
Продолжается освобождение Мариуполя - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Abonare
Ministerul Apărării al Rusiei anunță că luptătorii ucraineni și mercenarii străini aflați în încercuire la uzina Azovstali au cerut permisiunea Kievului de a capitula, dar acesta le-a refuzat-o.
CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Luptătorii și mercenarii blocați pe perimetrul uzinei Azovstali din Mariupol cer permisiunea autorităților ucrainene de a se preda, a declarat general-colonelul Mihail Mizințev, șeful Centrului interdepartamental de coordonare pentru intervenții umanitare, care este și șeful Centrului național de Apărare a Federației Ruse.
„În 16 aprilie 2022, s-a înregistrat o creștere bruscă a intensității comunicațiilor radio de către luptătorii formațiunilor naționaliste și mercenarii străini care sunt blocați în Mariupol, la uzina metalurgică Azovstal”, a spus generalul.
Potrivit acestuia, conform informațiilor pe care Forțele Armate le-au primit cu ajutorul a 367 de interceptări radio efectuate într-o zi, luptătorii aflați în încercuire se află într-o situație disperată, practic sunt fără hrană și apă și cer insistent aprobarea de la Kiev pentru a se preda.
„În același timp, reprezentanții autorităților ucrainene le interzic categoric să facă acest lucru și îi amenință să-i execute dacă vor decide să capituleze, în condițiile stării de război, a adăugat Mizințev.
Amintim că Forțele Armate ruse le-au cerut luptătorilor din batalioanele naționaliste și mercenarilor străini blocați în perimetrul uzinei din Mariupol „Azovstali” să oprească ostilitățile și să depună armele. Cererea a fost lansată ieri, aproape de miezul nopții, iar termenul până la care luptătorii ucraineni au putut să capituleze a expirat în dimineața zilei de astăzi, la 6.00, ora Moscovei care este aceeași cu cea a Chișinăului și Bucureștilor.
Deocamdată nu există informații cu privire dacă luptătorii de la Azovstali au capitulat sau nu.
Un tanc Т-72АМТ în fața unei secții de producție a fabricii de tancuri și blindate din Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Rușii au distrus liniile de producție ale fabricii de blindate din Kiev
Fluxul de știri
0