Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Harkov a fost demontat bustul mareșalului Jukov

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaUnul dintre busturile lui Jukov demontate în Harkov
Unul dintre busturile lui Jukov demontate în Harkov - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Abonare
Naționaliștii din cadrul regimentului “Azov” au demontat bustul generalului sovietic Gheorghe Jukov din orașul Harkov.
CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. Publicația ucraineană „Suspilne. Novini” (Суспільне. Новини) susține că un bust al mareșalului sovietic Gheorghe Jukov a fost demontat la Harkov.
„Bustul mareșalului sovietic Gheorghe Jukov de pe bulevardul din Harkov a fost demontat în dimineața zilei de 17 aprilie. Această informație i-a fost confirmată pentru Suspilne de șeful administrației raionului Nemîșliansk, Tatiana Topcii. Potrivit ei, militarii au făcut acest lucru”, scrie publicația, fiind citată de RIA Novosti.
Suspilne mai relatează că mai târziu, lui Konstantin Nemichev, președintele organizației regionale din Harkov “Corpul Național”, bustul lui Jukov a fost demontat de unitatea specială Kraken a regimentului Azov. Precizăm că împotriva luptătorilor regimentului Azov în Rusia au fost intentate dosare penale.
Procesul de decomunizare din Ucraina a fost legalizat printr-un întreg pachet de legi care a intrat în vigoare la 21 mai 2015.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că autoritățile ucrainene duc, de mulți ani, o politică de de-rusificare agresivă și asimilare forțată. El a menționat că Rusia dorește să vadă Ucraina ca fiind o țară prietenoasă, fără interzicerea limbii și culturii ruse.
Продолжается освобождение Мариуполя - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Până la 400 de mercenari străini sunt blocați la “Azovstali”
Fluxul de știri
0