Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Neoameni, mai răi decât teroriștii”: Cu ce au ieșit în față militarii ucraineni

© REUTERS / ZOHRA BENSEMRAMilitari ucraineni în Bucia
Militari ucraineni în Bucia - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Tortura, sadismul, abuzul psihologic și execuțiile - tot mai multe dovezi ale tratamentului inuman al militarilor ucraineni față de prizonieri sunt publicate pe web.
Militarii Forțelor Armate ale Ucrainei și Batalioanelor Naționale, fără să-și ascundă fețele, împușcă și mutilează soldații ruși în fața obiectivului. Kievul oficial condamnă aceste „excese” doar în cuvinte, dar în realitate pur și simplu le ignoră. De fapt, naționaliștii au primit undă verde pentru orice atrocități.

Execuție lângă Kiev

Într-un video recent de la Forțele Armate ale Ucrainei – pe un drum care trece printr-o centură forestieră din regiunea Kiev. Pe asfalt - sunt patru luptători însângerați îmbrăcați în uniforma Forțelor Aeropurtate Ruse. Unul este încă în viață - se mișcă și geme. Cu toate acestea, nimeni nu încearcă să-l ajute. Dimpotrivă, militarul ucrainean îl omoară cu sânge rece pe rănit cu trei focuri de mitralieră. „Iată-i pe apărători, iată armata rusă”, spune cameramanul bucuros.
Ucrainenii sunt într-o dispoziție grozavă: glumesc, râd și se laudă cu „victoria” lor. Se vede că le place rolul de călăi. Faptul că militarii neînarmați au fost executați și nu uciși într-o luptă corectă, nu se pune la îndoială. Corpurile stau unul lângă altul, toți împușcați în cap, unul are mâinile legate la spate. Ulterior, s-a dovedit că acest videoclip a fost filmat pe 30 martie, când trupele ruse părăseau regiunea Kiev: un vehicul aeropurtat de luptă a ajuns în ambuscadă.
„Acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei și ale altor formațiuni militare ucrainene încalcă în mod grav Convenția de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război”, a spus Comitetul de Investigații al Rusiei. Președintele Comisiei de anchetă a dat instrucțiuni să fie pornit un dosar penal, să fie investigate amănunțit împrejurările incidentului, să fie înregistreze dovezi ale crimelor naționaliștilor și să se stabilească identitatea acestora.
negocieri ruso-ucrainene - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Lavrov: Rusia va continua negocierile cu Ucraina
Câțiva dintre „eroii” din acel video au fost identificați rapid de utilizatorii rețelelor de socializare. Se presupune că este vorba despre un militant al „Legiunii georgiane” Teimuraz Hizanishvili și un rezident al Kievului Alexei Antoniuk. Au fost în repetate rânduri în Donbas și au o experiență considerabilă de luptă. Și, probabil, serviciile speciale rusești i-au luat deja în vizor.

„Tortură să nu fie filmate”

Primul videoclip cu prizonieri torturați a fost publicat online pe 27 martie. Filmarea îi arată pe naționaliști care îi batjocoresc pe soldații ruși răniți. În timpul interogatoriului, unul dintre ei se pare că moare. Alți trei sunt împușcați în picioare. Cu astfel de răni și lipsa de îngrijiri medicale, o persoană sângerează foarte repede. În aceeași zi, a apărut un videoclip și mai teribil: un naționalist ucide cu cruzime extremă, cu un cuțit, un soldat legat.
Mai târziu s-a aflat că prizonierii au fost abuzați în satul Malaia Rogani, lângă Harkov, pe teritoriul unei fabrici locale de produse lactate. Potrivit anchetei ruse, Serghei Veliciko, în vârstă de 28 de ani, și Konstantin Nemicev, în vârstă de 26 de ani, au luat parte la masacre. Ambii sunt adepți ai ideologiei de ultra-dreapta, fac parte din statul major de comandă al unității Kraken a regimentului „Azov”. Comisia de anchetă le-a deschis dosar penal în temeiul articolului „Tentativă de omor a două sau mai multe persoane, săvârșită de un grup de persoane cu cruzime deosebită”.
Acțiunile sadiștilor i-au uimit chiar și pe jurnaliştii occidentali, care, de regulă, nu-i observă pe naziștii din Ucraina. Multe mass-media au acuzat Kievul de încălcarea regulilor războiului. A trebuit să reacţioneze. Consilierul prezidențial Alexei Arestovici a recunoscut un astfel de tratament al prizonierilor de război drept o crimă și a cerut pedepsirea celor responsabili.
Negociatorii ucraineni au spus același lucru și delegației ruse la întâlnirea de la Istanbul la sfârșitul lunii martie. Cu toate acestea, nici Veliciko, nici Nemicev nu au fost reținuți. Kievul a interzis pur și simplu publicarea unor astfel de videoclipuri. Încă o dată: nu torturați, ci faceți public. Cu toate acestea, naționaliștii au ignorat chiar și această interdicție.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Editoriale
Europa este gata să cadă ofensivei Generalului Ger

„Reclamă” captivității

Zilele trecute, Ministerul rus al Apărării a publicat o serie de interviuri cu militari care s-au întors la schimb din captivitatea ucraineană. Luptătorii spun că au fost puternic bătuți, ținuți în camere frigorifice și flămânzi. Au fost presați în mod constant din punct de vedere psihologic, batjocoriți, se discuta cu voce tare cum vor fi uciși. Piloții erau torturați în mod deosebit – 24 de ore din 24, nu erau lăsați să doarmă, erau amenințați că vor fi schilodiți.
Pe acest fond, condițiile în care sunt ținuți ucrainenii care s-au predat amintesc mai mult de un sanatoriu. Sunt tratați în spitale militare și spitale republicane, sunt hrăniți cu rații uscate ale armatei, au voie să-și sune rudele.
„Maximul pe care ni-l permitem este să le cerem în fața camerei să facă apel la tovarășii să depună armele”, spune un ofițer al armatei RPD cu nickname-ul Bereza. „Considerăm că este sub demnitatea noastră să torturăm și să împușcăm soldații inamici. Luptele se vor termina, vor fi schimbați cu ai noștri. Iar cei care recurg la crime de război, în special naziști, vor fi judecați. Atitudinea umană față de inamic este cea mai bună reclamă pentru captivitatea de la noi. Recent, peste 250 de luptători din marină s-au predat la Mariupol. Dacă la noi ar fi fost iadul, nu ar fi îndrăznit să facă asta”.
Felul în care militarii ucraineni tratează personalul militar rus amintește foarte mult de „tradițiile glorioase” ale militanților „Statului Islamic”* sau ale cartelurilor mexicane de droguri – cruzime cu adevărat bestială. Moștenitorii ideologici ai călăilor lui Hatîn și Babi Yar degradează rapid la nivelul idolilor lor.
* Organizație teroristă înterzisă în Rusia
Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu poziția redacției Sputnik.
Dronă - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2022
Editoriale
„Pentru lovituri din ambuscade”: Cu ce SUA vor înarma armata ucraineană?
Fluxul de știri
0