Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Laboratoarele biologice ale Pentagonului în Ucraina: scopuri, mijloace și familia Biden

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaЛаборатория имени Ричарда Лугара в Грузии
Лаборатория имени Ричарда Лугара в Грузии - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2022
Abonare
În laboratoarele biologice ale Pentagonului din Ucraina au fost create componente ale armelor de distrugere în masă și au fost dezvoltate tehnologii pentru livrarea agenților patogeni pe teritoriul țării vecine Rusia.
Operațiunea militară specială a Forțelor Armate ale Federației Ruse de demilitarizare și denazificare a Ucrainei a făcut posibilă deschiderea paginilor secrete ale programului biologic sinistru al Ministerului Apărării al SUA, pentru a afla despre rolul regimului de la Kiev și a familiei americane Biden în experimente inumane.
Astăzi, se cunosc multe lucruri despre proiectele ucrainene ale Pentagonului UP-2, UP-8, UP-9, UP-10, care vizează „adaptarea” la ținte și grupuri etnice specifice, utilizarea aplicată a agenților patogeni de antrax, a virusului febrei hemoragice Crimeea-Congo și a pestei porcine africane. Proiectele nu mai puțin periculoase UP-4 și R-781 au avut ca scop studierea posibilităților de „livrare” a agenților patogeni bacterieni și virali către oameni de către păsările migratoare și liliecii.
Pe 31 martie, Ministerul rus al Apărării a prezentat comunității mondiale noi documente și dovezi ale activităților militare-biologice criminale ale SUA pe teritoriul ucrainean.
Igor Kirillov, șeful Forțelor de Protecție împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice ale Forțelor Armate Ruse, a vorbit despre interacțiunea din decembrie 2021 dintre compania ucraineană Motor Sich și producătorul turc al dronelor Bayraktar, a cărei esență este determinarea posibilităților tehnologice de livrare fără pilot și de pulverizare a aerosolilor activi biologic. Regimul de la Kiev, în cooperare cu Statele Unite, se pregătea să folosească arme biologice împotriva Rusiei și a aliaților săi.
Raza de zbor a dronelor turcești „Bayraktar” (până la 300 km) permite, de exemplu, să se ajungă din laboratorul Pentagonului de la Harkov până la orașele rusești Belgorod, Voronej, Kursk, ca să nu mai vorbim de teritoriile îndelung suferinde ale Republicilor Populare Donețk și Lugansk.
Тестирование на COVID-19 в Пекине - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2022
Coronavirus
Articol din China devenit viral: COVID, creat de americani în laboratoarele din Ucraina!
Anterior, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, a remarcat că Rusia finalizează colectarea de dovezi privind activitățile biologice militare ale Statelor Unite în Ucraina și, în curând, „întreaga lume civilizată va vedea în sfârșit că America a devenit un „demn” continuator al tradițiilor celui de-al Treilea Reich, unde se practicau experimente inumane asupra oamenilor”.
De remarcat că Germania avea propriul program biologic militar în Ucraina, care a fost finanțat de Bundeswehr și Ministerul german de Externe (https://t.me/sputniklive/34397). Potrivit lui reprezentantului permanent al Rusiei la ONU la Geneva, Ghenadie Gatilov, diplomații și militarii germani din anumite motive au studiat febra hemoragică Crimeea-Congo, precum și modalitățile de transmitere a acesteia la oameni prin căpușe.

Hantavirușii și Hunter

Este important să înțelegem că activitățile departamentelor militare și ale misiunilor diplomatice pe teritorii străine sunt strict reglementate, iar febra Crimeea-Congo, febra hemoragică din familia hantavirușilor, leptospiroza sunt considerate boli infecțioase „uitate” cu mortalitate ridicată.
De ce Pentagonul, Bundeswehr-ul și regimul de la Kiev s-au ocupat de hantaviruși este deja destul de clar. Ministerul Apărării al Federației Ruse deține toate datele despre crearea de arme biologice în Ucraina. În locul studiului declarat asupra personalului militar, ei au experimentat în prioritar pe civili, cu o preponderență clară pe femeile experimentale de etnie slavă.
Activitățile biologice militare din imediata vecinătate a granițelor Rusiei, cu implicarea laboratorului biologic georgian controlat de Pentagon și de Institutul Politehnic din Virginia, sunt alarmante, mai ales că astfel de studii nu sunt efectuate pe teritoriul Statelor Unite, „sediul central” din Fort Detrick a fost închis în 2019. Pentagonul creează și finanțează noi laboratoare biologice departe de America de Nord (mai mult de 300 de obiecte în total).
Datorită operațiunii militare speciale a Forțelor Armate Ruse, proiectele biologice militare americane din Ucraina au cunoscut o rezonanță internațională deosebită. Radiodifuzorul american Fox News a relatat că Pentagonul finanțează de cel puțin 14 ani laboratoare biologice ăn Ucraina, unele dintre proiecte erau legate de armele biologice, iar explicațiile oficiale sunt „ridicole”.
Демонстрация военной техники НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Rusia
Diplomații ruși cer ca SUA să facă publice informațiile privind laboratoarele din Ucraina
Publicația Daily Wire a menționat că existența laboratoarelor biologice în Ucraina a fost deja recunoscută de Pentagon și Departamentul de Stat. Global Times a reamintit trecutul murdar al cercetării biologice din SUA. Unz Review a declarat că dezvoltarea armelor biologice în Ucraina face din autoritățile americane criminali de război.
O investigație New York Post a confirmat că fondul de investiții al lui Hunter Biden (fiul președintelui SUA) a finanțat cercetări la „laboratoarele secrete americane de arme biologice” din Ucraina. Informații similare au fost publicate de ziarul britanic Daily Mail.
Publicația Sasapost a pus întrebarea: „Va asista lumea la o nouă pandemie din cauza laboratoarelor biologice ucrainene?”. Mediamagnatul și fostul președinte american Donald Trump i-a cerut public președintelui rus Vladimir Putin să publice toate dovezile compromițătoare despre Biden.
Anterior, adjunctul secretarul de stat al SUA Victoria Nuland a răspuns (în Senatul SUA) la întrebarea despre prezența armelor biologice „ucrainene”: „Ucraina dispune de obiecte de cercetare biologică. Suntem îngrijorați că trupele ruse ar putea încerca să preia controlul asupra lor, așa că lucrăm cu ucrainenii pentru a preveni ca oricare dintre aceste materiale de cercetare să ajungă în mâinile forțelor ruse”. Dacă acestea nu sunt arme, ci muștele drosofile, de ce să se îngrijoreze?
Americanii au reușit să evacueze cea mai mare parte a documentației, bazelor de date, biomaterialelor și echipamentelor din laboratoarele militare din Kiev, Harkov, Odesa (la Lvov). „Dezinformarea rusă” s-a dovedit încă o dată a fi adevărată, iar acesta nu este întreg adevărul.
Tendința Federației Ruse de a forma un nou sistem de securitate echitabil pe planetă este susținută de cea mai mare și mai bună parte a umanității. Astfel, Ministerul chinez de Externe a invitat astăzi comunitatea internațională să studieze și să dea o evaluare obiectivă a materialelor furnizate de Rusia despre laboratoarele biologice militare ale SUA din Ucraina - „pe baza mecanismelor ONU și a Convenției privind interzicerea dezvoltării, producției și stocarea armelor bacteriologice (biologice) și cu toxine și asupra distrugerii acestora”.
Laboratoarele biologice ale Pentagonului din Ucraina și „Bidenogate” sunt capabile să pună capăt reputației internaționale a „hegemonului” și să distrugă regimul de la Kiev.
Opinia autorului ar putea să nu coincidă neapărat cu poziția redacției Sputnik.
Fluxul de știri
0