Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Diplomații ruși cer ca SUA să facă publice informațiile privind laboratoarele din Ucraina

© Sputnik / Станислав Савельев / Accesați arhiva multimediaДемонстрация военной техники НАТО
Демонстрация военной техники НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Abonare
Ambasada rusă la Washington a cerut ca SUA să facă publice informațiile cu privire la laboratoarele biologico-militare din Ucraina.
CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. Statele Unite trebuie să dezvăluie informațiile despre activitatea biologică militară din Ucraina. Nu poate fi vorba de scopuri pașnice când Pentagonul este în spatele tuturor lucrărilor, a declarat Ambasada Rusiei la Washington.
"Solicităm partea americană să dezvăluie cât mai curând posibil informațiile despre activitatea biologică militară din laboratoarele de pe teritoriul Ucrainei. Despre ce fel de cercetări pașnice poate fi vorba dacă Pentagonul este în spatele tuturor lucrărilor", se spune în declarația Ambasadei.
Diplomații ruși remarcă că argumentele și acuzațiile americane împotriva Moscovei că ar fi „încălcat” convenția care interzice armelor chimice nu rezistă nici unei critici, în timp ce înșiși Statele Unite nu își respectă obligațiile.
„Federația Rusă știe în mod sigur că grupurile radicale ucrainene, sub controlul reprezentanților serviciilor speciale americane, au pregătit mai multe scenarii posibile pentru utilizarea substanțelor chimice toxice pentru a organiza provocări împotriva civililor pașnici. Scopul acțiunilor inumane planificate este de a acuza Rusia că folosește arme chimice împotriva populației Ucrainei. Astfel de informații nu pot decât să provoace îngrijorări serioase, ținând cont de faptul că Statele Unite nu au distrus încă stocurile naționale de agenți de război chimic”, a subliniat misiunea diplomatică rusă la Washington.
Ministerul rus al Apărării a susținut anterior o prezentare din care rezultă că Statele Unite au cheltuit peste 200 de milioane de dolari pentru activitatea laboratoarelor din Ucraina care au participat la programul biologic militar american și s-au ocupat, în special, de agenții patogeni ai ciumei și antraxului. Potrivit departamentului militar rusesc, în Ucraina a fost formată o rețea de peste 30 de laboratoare biologice, care lucrează în interesul Pentagonului.
Gripă aviară - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Rusia
Rusia leagă focarul de gripă aviară din 2021 de cercetările biolaboratoarelor din Ucraina
Fluxul de știri
0