Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Percheziții la foști conducători ai Aeroportului Internațional Mărculești

© Sputnik / Mihai CarausAntrenamente in forța BDS “SCORPION”
Antrenamente in forța BDS “SCORPION” - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Foști factori de decizie ai Aeroportului Internațional Mărculești figurează într-un dosar penal privind delapidarea banilor.
CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Percheziții matinale au avut loc la mai multe adrese din Chișinău și Bălți, la foști conducători ai Aeroportul Internațional Mărculești.
Perchezițiile au loc în cadrul urmăririi penale într-o cauză privind delapidările comise la Aeroportul Internațional Mărculești de către conducerea de până în anul 2018 a întreprinderii.
La acest capăt de acuzare se adaugă cele de evaziune fiscală și spălare a banilor. Potrivit estimărilor oamenilor legii, prejudiciul depășește 10 milioane lei.

„În cadrul documentării a devenit cunoscut faptul că cele investigate au avut loc în perioada 2012-2018 și sunt corelate cu faptul că din companiile care prestau servicii pentru Aeroport, un număr important erau afiliate unui factor de decizie al acestei întreprinderi din perioada infracțională investigată. Iar pentru ca ilegalitățile să nu le fie deconspirate, un alt membru al conducerii acesteia a sustras din birourile angajaților acte importante, care nu au putut fi arhivate ulterior”, informează Procuratura Generală.
Trebuie precizat, parcursul urmăririi penale, figuranții pe dosar, inclusiv persoanele învinuite se prevalează de prezumția nevinovăției.
calorifer, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2022
Societate
Gata cu căldura în apartamente! Sezonul de încălzire s-a încheiat
Fluxul de știri
0