Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus: Rusia nu va cere UE să ridice sancțiunile

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Accesați arhiva multimediadrapele, imagine simbol
drapele, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2022
Abonare
Diplomat Kobrineț: Rusia nu va cere UE să ridice sancțiunile, există o marjă de siguranță
CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Rusia nu va cere UE să ridice sancțiunile, țara are o marjă de siguranță, iar Uniunea Europeană nu are exclusivitate, a declarat într-un interviu pentru RIA Novosti Nikolai Kobrineț, directorul departamentului pentru cooperare paneuropeană din cadrul Ministerului rus de Externe.
"Nu vom acționa în calitate de petiționari în ceea ce privește ridicarea sancțiunilor. Avem o marjă de siguranță. Și Uniunea Europeană nu este centrul universului. Nu are exclusivitate", a spus diplomatul.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Ca răspuns, țările occidentale au anunțat măsuri restrictive pe scară largă împotriva Moscovei, în primul rând în sectorul bancar și furnizarea de produse de înaltă tehnologie. Brandurile individuale au anunțat că își vor înceta operațiunile în țară.
Kremlinul a numit aceste decizii un război economic fără precedent. Autoritățile au subliniat că s-au pregătit pentru o astfel de desfășurare a evenimentelor și au dat asigurări că vor continua să își îndeplinească obligațiile sociale. Banca Rusiei ia măsuri pentru a stabiliza situația de pe piața valutară. Autoritățile au anunțat și transferul în ruble a plăților pentru livrările de gaz către țările neprietenoase. În plus, guvernul a pregătit un plan de contracarare a sancțiunilor, care include aproximativ o sută de inițiative. Volumul finanțării sale va fi de aproximativ un trilion de ruble.
monede pe aragaz - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2022
Rusia
Noile reguli pentru vânzările de gaze rusești către „țări neprietenoase” - în vigoare
Fluxul de știri
0