Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Noile reguli pentru vânzările de gaze rusești către „țări neprietenoase” - în vigoare

© Sputnik / Алексей Даничевmonede pe aragaz
monede pe aragaz - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2022
Abonare
A intrat în vigoare decretul semnat de președintele rus privind plata consumului pentru gaze în ruble de către „țările neprietenoase” Rusiei.
CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Noile reguli pentru vânzarea gazelor rusești către „țări neprietenoase”, care implică plata în ruble, intră în vigoare la 1 aprilie. Decretul a fost semnat de președintele rus Vladimir Putin, joi 31 martie, transmite RIA Novosti.

„Pentru a achiziționa gaze naturale rusești, trebuie să deschidă conturi în ruble în băncile rusești. Anume din aceste conturi se vor face plăți pentru gazele furnizate începând din 1 aprilie", a spus Putin pe 31 martie.

Președintele Federației Ruse a subliniat că partea rusă este un furnizor responsabil și va continua să furnizeze gaze în volumele și la prețurile prevăzute în contractele încheiate anterior. Totodată, Putin a menționat că aceste prețuri sunt de câteva ori mai mici decât cotațiile actuale de pe piața spot.
În același timp, Rusia va lua în considerare neîndeplinirea obligațiilor din contractele de gaze de către "țările neprietenoase", dacă nu vor plăti în ruble de la 1 aprilie.

„Dacă nu se vor face astfel de plăți (în ruble), vom considera acest lucru neîndeplinirea condițiilor contractului din partea cumpărătorului. Cu toate consecințele ulterioare", a spus liderul rus.

Amintim că pe 23 martie Putin a anunțat că Europa va trebui să plătească în ruble pentru gazul rusesc.
Putin - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2022
Rusia
Putin a depus declarația de impozit pe venit
Fluxul de știri
0