Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Președintele Rusiei a semnat un decret privind achitarea gazului în ruble

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediagazoduct
gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2022
Abonare
Președintele Rusiei a anunțat țările care vor fi obligate să achite gazul rusesc în ruble.
CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Noile reguli pentru vânzarea gazului rusesc către „țări neprietenoase” vor intra în vigoare de la 1 aprilie. Anunțul a fost făcut de președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire despre industria aviației.
"Pentru a achiziționa gaze naturale rusești, trebuie să deschidă conturi în ruble în băncile rusești. Anume din aceste conturi se vor face plăți pentru gazele furnizate începând de mâine, 1 aprilie", a spus Putin.
Președintele Federației Ruse a subliniat că partea rusă este un furnizor responsabil și va continua să furnizeze gaze în volumele și la prețurile prevăzute în contractele încheiate anterior.
„Rusia ține la reputația sa de afaceri, noi am respectat și vom continua să ne îndeplinim obligațiile în toate contactele, inclusiv în cele cu gaze. Vom continua să furnizăm gaze în volumele și prețurile stabilite în contractele încheiate anterior”, a declarat Putin.
Totodată, Putin a menționat că aceste prețuri sunt de câteva ori mai mici decât cotațiile actuale de pe piața spot.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Rusia
Europa va trebui să plătească în ruble pentru gazul rusesc
În același timp, Rusia va lua în considerare neîndeplinirea obligațiilor din contractele de gaze de către "țările neprietenoase", dacă nu vor plăti în ruble de la 1 aprilie.
"Dacă nu se vor face astfel de plăți (în ruble), vom considera acest lucru neîndeplinirea condițiilor contractului din partea cumpărătorului. Cu toate consecințele ulterioare", a spus liderul rus.
Amintim că pe 23 martie Putin a anunțat că Europa va trebui să plătească în ruble pentru gazul rusesc.
„Nu are sens să furnizăm mărfuri către Uniunea Europeană, Statele Unite și să primim plata în dolari, euro sau în alte valute", a declarat Putin.
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2022
Rusia
Kremlinul: Rusia nu va negocia cu nimeni chestiunea Crimeii
Fluxul de știri
0