Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul: Rusia nu va negocia cu nimeni chestiunea Crimeii

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaЕжегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2022
Abonare
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu va discuta cu nimeni chestiunea Crimeii.
CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Rusia nu va discuta cu nimeni chestiunea Crimeii, inclusiv în cadrul negocierilor purtate cu Ucraina, aceasta este o parte a Federației Ruse, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.
“Crimeea este parte a Federației Ruse și, potrivit constituției noastre, noi nu putem să discutăm cu nimeni soarta teritoriilor Federației Ruse, soarta regiunilor rusești, acest lucru este exclus, asta e consfințit în constituția noastră. Iar unele detalii ale negocierilor nu le vom divulga”, a declarat Peskov jurnaliștilor răspunzând la întrebarea dacă există șanse de a se ajunge la o înțelegere cu Ucraina în cazul Crimeii, în contextul apelurilor făcute la Kiev de a returna această peninsulă Ucrainei pe calea armelor.
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a evitat să abordeze chestiunea statelor-garant în domeniul securității pentru Ucraina, recomandându-le să solicite această informație de la șeful delegației Moscovei la negocieri, Vladimir Medinski, care este consilierul lui Vladimir Putin. “Colegul meu Medinski va veni astăzi cu informații suplimentare, vă puteți adresa lui”, a adăugat Peskov.
Sistem de rachete multiple „Uragan” - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Trupele ucrainene au folosit sistemul de rachete „Uragan” la bombardarea Donețkului
Fluxul de știri
0