Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Europa va trebui să plătească în ruble pentru gazul rusesc

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediagaz
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Abonare
Putin a anunțat că Europa va trebui să plătească în ruble pentru gazul rusesc.
CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. A fost luată decizia de a converti cât mai curând posibil plățile pentru livrările de gaz către Europa în ruble, a declarat președintele rus Vladimir Putin, scrie Ria Novosti.
„Nu are sens să furnizăm mărfuri către Uniunea Europeană, Statele Unite și să primim plata în dolari, euro sau în alte valute", a declarat Putin.
Președintele Federației Ruse a menționat că Rusia va continua să furnizeze gaze altor state în conformitate cu volumele și prețurile stipulate în contractele încheiate anterior.
În dimineața de 24 februarie, Federația Rusă a lansat o operațiune militară în Ucraina. Ca răspuns, Occidentul a anunțat noi sancțiuni antirusești. Mai multe bănci importante, printre care Sberbank și VTB, au căzut sub incidența acestora, multe companii de stat au fost împiedicate să atragă capital străin și au fost impuse restricții asupra furnizării de produse de înaltă tehnologie în Rusia. Uniunea Europeană, SUA, Canada și alte țări au închis cerul pentru avioanele rusești.
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Rusia
Lavrov nu exclude că Polonia ar vrea să se extindă în vestul Ucrainei
Fluxul de știri
0