Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

YouTube a blocat toate resursele Sputnik

© Sputnik / Alexey Filippov / Accesați arhiva multimediaSputnik
Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 24.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Video hosting-ul video YouTube a blocat toate resursele Sputnik, acestea nu sunt disponibile în 32 de limbi.
Video hosting-ul YouTube a blocat toate resursele Sputnik, acestea nu sunt disponibile în 32 de limbi, a declarat Anna Starkova, șefa serviciului de presă al grupului media Rossiya Segodnya.
„Holding-ul nostru media MIA Rossiya Segodnya, un grup media, include agenția internațională de știri Sputnik, care activează în străinătate de mulți ani și are o activitate de succes. În multe țări a fost printre mass-media de top, iar acum toate resursele noastre, toate resursele Sputnik în 32 de limbi, nu sunt disponibile, YouTube tocmai le-a blocat”, a declarat Starkova reporterilor joi.
Ea a menționat că sloganul Sputnik este „Spune ceea ce alții trec sub tăcere”. Starkova a adăugat că nimeni din utilizatorii YouTube deja nu poate vedea un punct de vedere alternativ.
„În plus, au fost blocate și resursele în limba rusă - este vorba, în primul rând, de RIA Novosti, cea mai mare agenție de presă din Rusia și toate celelalte resurse ale noastre în limba rusă”, a subliniat ea.
Potrivit acesteia, Agenția va găsi o modalitate de a transmite punctul său de vedere cititorilor și va lucra întotdeauna până la ultimul cititor.
Peter Szjjarto - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Internațional
Ungaria respinge sancțiunile anti-ruseşti și restricţiile în domeniul energiei
„Mass-media noastră de stat se confruntă cu stigmatizare. Twitter și alte rețele de socializare ne-au marcat că suntem o „media de stat” și că suntem sub controlul statului Rus, din anumite motive, astfel de semne nu au fost puse pe conturi fie ale BBC, fie ale Deutsche Welle, care sunt și ele mass-media de stat”, a explicat Starkova.
Pe 2 martie, Uniunea Europeană a interzis distribuirea semnalului și conținutului Russia Today și Sputnik pe fondul operațiunii ruse de demilitarizare a Ucrainei, decizia a fost publicată în Jurnalul Oficial al UE.
În special, următoarele organizații sunt enumerate în anexa la decizie: RT - Russia Today engleză, RT - Russia Today UK, RT - Russia Today Germania, RT - Russia Today France și RT - Russia Today în limba spaniolă, precum și Sputnik, fără a oferi detalii.
În aceeași zi, compania americană Meta* a oprit aplicațiile tuturor resurselor MIA Rossiya Segodnya. Anterior, Instagram* a blocat toate conturile RT din 27 de țări europene, iar Facebook* a luat măsuri similare. YouTube și TikTok au impus și restricții privind accesul la RT și Sputnik în Europa. Google a decis să blocheze imediat canalele YouTube din Europa asociate cu canalul RT și agenția Sputnik „în legătură cu operațiunea specială rusă în curs” de demilitarizare a Ucrainei. În plus, Google a anunțat blocarea aplicațiilor legate de RT și Sputnik în Play Store din toată Europa.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, comentând situația, a spus că Moscova nu se aștepta ca Occidentul să impună sancțiuni jurnaliștilor, sportivilor și personalităților culturale. Șeful Consiliului pentru Drepturile Omului pe lângă președintele Federației Ruse, Valeri Fadeev, a trimis un apel Reprezentantei OSCE pentru libertatea presei, Teresa Ribeiro, și a îndemnat-o să ia măsuri pentru a respecta normele referitoare la libertatea presei, din cauza „răfuielilor” cu publicațiile de limbă rusă.
* Activitatea Meta (rețelele de socializare Facebook și Instagram) este interzisă în Rusia, fiind catalogată ca extremistă
Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2022
Internațional
Zaharova: UE se îndreaptă spre militarizare și concreștere cu NATO
Fluxul de știri
0