Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei străzi din centrul istoric al Capitalei intră în reparație

© Sputnik / Miroslav Rotaristradă
stradă - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Abonare
În această săptămână vor demara lucrările de pregătire pentru reparația capitală a două străzi din centrul istoric al orașului Chișinău.
CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Străzile 31 August 1989, Tighina și Alexandru cel Bun intră în reparație. Pregătirea pentru lucrările de reparație a stărilor Tighina și Alexandru cel Bun va începe în această săptămână.
Potrivit Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație până la sfârșitul lunii martie - începutul lui aprilie vor fi inițiate și lucrările pe strada 31 August 1989. Conform contractelor semnate cu antreprenorii câștigători în urma licitațiilor publice desfășurate, lucrările urmează a fi realizate timp de 18 luni.
Astfel urmează ca strada 31 August 1989 să fie reconstruită în format „coridor verde”, cu amenajarea pistelor pentru bicicliști, a locurilor de parcare și modernizarea trotuarelor și a iluminatului stradal.
Pe strada Tighina urmează a fi reabilitat învelișul asfaltic, să fie create locuri de parcare, modernizarea trotuarelor și a iluminatului stradal. Pe strada Alexandru cel Bun va fi reabilitată partea carosabilă, modernizarte trotuarele și a iluminatul stradal.
Lucrări de reparație la trecerea subterană din  strada Ion Creangă 2 - intersecţie cu bulevardul Ștefan cel Mare şi Sfânt - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Societate
Încă o subterană din Chișinău va fi reparată: Lucrările au început
În total, vor fi reparați 6,7 kilometri de carosabil și amenajați 78 de mii de metri pătrați de trotuare, vor fi instalați 288 de stâlpi și 654 de corpuri de iluminat. Totodată, vor fi schimbați 1 550 de metri liniari de rețele de canalizare pluvială de diametrul - 300, 400 și 600 de milimetri.
Lucrările de reparație se vor executa pe tronsoane, pentru a crea disconfort minim pentru locuitorii din zonele șantierelor, dar și pentru ceilalți chișinăuieni și vizitatori ai orașului.
Toate intervențiile se realizează în cadrul Pachetului II al proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD. Valoarea totală a proiectului este de 11,8 milioane de euro.
Anterior, în cadrul aceluiași Pachet II, pe aceste străzi s-au executat lucrări de reabilitare a rețelelor subterane de apeduct și canalizare, finanțarea fiind asigurată de partea de contribuție a municipalității, care a alocat în acest scop 9,5 milioane de euro.
 Înverzire, copaci, arbori, plantare copii  - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Societate
Maia Sandu îndeamnă moldovenii să sprijine masiv campania de împădurire a țării
Fluxul de știri
0