Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă o subterană din Chișinău va fi reparată: Lucrările au început

© Photo : Facebook / Iv CebanLucrări de reparație la trecerea subterană din strada Ion Creangă 2 - intersecţie cu bulevardul Ștefan cel Mare şi Sfânt
Lucrări de reparație la trecerea subterană din  strada Ion Creangă 2 - intersecţie cu bulevardul Ștefan cel Mare şi Sfânt - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Abonare
Au început lucrările de reperație la încă o subterană din Chișinău. Cât timp vor dura.
CHIȘINĂU, 21 mart - Sputnik. Încă o subterană din Chișinău va fi reparată. Lucrările de reparație au început luni, 21 martie. Este vorba de una dintre cele mai mari treceri subterane din Capitală, mai exact de pasajul subteran din strada Ion Creangă 2, intersecţie cu bulevardul Ștefan cel Mare şi Sfânt, în preajma Universităţii Pedagogice.
Potrivit primarului Ion Ceban, costul total al lucrărilor de reparaţie se ridică la aproximativ patru miliarde de lei. Jumătate din sumă este contribuția Primăriei Chișinău, cealaltă jumătate este suportul din partea oraşului Galaţi, România. Contractul de executare este pentru zece luni.
Pentru că fluxul de persoane care trec zilnic prin această subterană este mare, lucrările de reparaţie vor fi efectuate treptat, fără a limita accesul oamenilor.
Lucrările presupun reconstrucţia scărilor de acces şi a rampelor pentru persoanele cu necesităţi speciale, reparaţia tavanului, modernizarea sistemului de iluminat, reparaţia pereţilor şi a spaţiilor comerciale, curăţarea sistemului de canalizare pluvială, instalarea camerelor de supraveghere video.
КПП Паланка, через который в Молдову едут украинские беженцы - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Societate
Aproape o sută de copii ucraineni merg la grădinițele din Capitală
Fluxul de știri
0